Afdalen in je ziel, verloren zielsdelen herstellen. Een nieuw spiritueel boek

Afdalen in je ziel is het nieuwe boek van psycholoog en antropoloog Alberto Villoldo. Een boek om zelf aan de slag te gaan. Met behulp van de meditatiereizen die in het boek staan (journeying) kun je jezelf, en ook anderen helen. Villoldo baseert zich hierbij op eeuwenoude technieken van sjamanen uit de ongerepte natuur van de Amazone en de Andes. Hij verbleef bij hen, deed onderzoek en leerde zo deze oude wijsheden. Een nieuw spiritueel boek, met ook een praktische kant.

afdalen in je ziel

Het afdalen in de ziel

Afdalen in je ziel begint met de Laika’s, sjamanen van de Inca’s die hoog in de Andes van Peru wonen. Zij verdelen het onderbewustzijn in drie onderdelen: de Beneden-, Midden- en Bovenwereld. De wereld zoals we die kennen, waar we in leven is de Middenwereld. De Bovenwereld gaat over onze geest en ons lot. En in de Benedenwereld is onze geschiedenis opgeslagen. Later in het boek ga je door de meditatiereizen naar de Bovenwereld, maar om jezelf te helen en te bevrijden is het nodig om eerst naar de Benedenwereld te gaan. Naar de geschiedenis dus.

Volgens de sjamanen hebben wij een ziel die uit vier kamers bestaat, net als een hart. Op elke kamer kun je beschadigd zijn geraakt en zijn er dus stukken die je belemmeren in het leven. In Afdalen in je ziel kun je per kamer onderzoeken hoe dat voor jou is. De vier kamers zijn:

  1. Kamer van de Wonden
  2. Kamer van de Zielscontracten
  3. De Kamer van de Genade
  4. De schatkamer

In elke kamer vind je onderdelen van jouw leven. Verwondingen, overtuigingen en gaven (talenten) bijvoorbeeld. Deze kun je helen (dat gaat verder dan genezen) doordat je naar de oorzaak van deze verwondingen toe gaat in de oefeningen in het boek. Een belangrijke tip is om de oefeningen voor jezelf op te nemen, zodat je er naar kan luisteren terwijl je de oefening doet. Dan wordt je minder afgeleid.

De mythe van Parcival als voorbeeld

In afdalen in je ziel gebruikt Villoldo de mythe van Parcival, in stapjes, als voorbeeld van hoe je je eigen lotsbestemming kunt ontdekken, ook in het noodlot wat je kan treffen. De mythe is een oud verhaal uit de 12e eeuw, wat in het boek af en aan terugkomt.

Het boek maakt steeds meer verdieping op het onderwerp, via chakra’s en de gebieden van de hersenen. Vervolgens kom je bij de eerste oefening uit af te dalen naar de Benedenwereld. In het boek word je daar stap voor stap in meegenomen. De tip om de oefening in te spreken is echt aan te raden. Als je het leest en gelijk wilt toepassen, ben je teveel aan het nadenken. Als je het inspreekt en dan naar je eigen stem kunt luisteren word je meer in de reis zelf getrokken, zonder al teveel actieve gedachten.

Mooie oefeningen voor meer bewustzijn

Het boek vervolgt met verschillende oefeningen, meditatiereizen, om de verschillende kamers van de Benedenwereld te onderzoeken. Maar er staan ook andere type oefeningen in, zoals een dagboekdialoog. In het derde deel van het boek ga je op verkenning door de Bovenwereld, op zoek naar jouw lotsbestemming. Villoldo begeleidt je door deze wereld, met informatie en voorbeelden en opnieuw oefeningen.

Afdalen in je ziel vraag wel op een bepaalde mate van spiritualiteit, zowel in kennis en beoefening. Het is een interessant boek, het voelt wel wat als een ‘gevorderd’ boek. Een boek om rustig, zonder ‘moeten’ tot je te nemen, en te kijken waar het je brengt. Volgens Villoldo kun je in enkele sessies bereiken waar je anders jaren psychotherapie voor nodig hebt, dat is natuurlijk een interessant uitgangspunt.

Specificaties Afdalen in je ziel

Auteur: Alberto Villoldo | Uitgever: AnkhHermes | Vertaald door Nicole de Haas | Oktober 2021 | 9789020218596 | 222 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

afdalen in je ziel
Footer5


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.