nijntje en nina eerste woordjes – een cadeautip

Als gastouder had ik een enorme bak met kartonboekjes voor de kinderen. Wat zeg ik 4 bakken want elke seizoen zette ik een andere doos neer. Zo zette ik per seizoen boeken neer waar de kinderen zelf mee aan de slag konden. Gezellig met 2 peuter fauteuiltjes zaten ze dan heerlijk te ontspannen en woordjes te oefenen. Daar zaten ook heel wat eerste woordjes boekjes in. Zo leuk dat ik nu nijntje en nina eerste woordjes cadeau kan doen aan mijn broertje en schoonzus.

nijntje en nina eerste woordjes

nijntje en nina eerste woordjes

nijntje en nina eerste woordjes is een cadeaubox waar 4 blokboekjes inzitten. Speel je mee? Eet je mee? Ga je mee? En kijk je mee? Een rood, blauw, geel en groen boekje van dik stevig karton.

Ze zijn rijkelijk geïllustreerd met afbeeldingen van eten en drinken, spelletjes, dieren en vervoermiddelen. Er is zoveel te ontdekken: nijntje smult van taart en speelt met een bal, terwijl nina een vis ziet en op avontuur gaat. Kijk naar de afbeeldingen, wijs aan en lees samen!

In de boekjes staan vooral duidelijke tekeningen met 1 woord eronder. En soms een opstelling waar je het ‘iets’ kunt vinden. Zoals een ei op de tafel bij het ontbijt. Of nijntje achter het raam in de bus.

Deze vier boekjes zijn handig opgeborgen in een stevige bewaardoos met een magnetische sluiting. Een kleurrijk cadeau voor verjaardagen en de feestdagen.

Opzuigen van woorden

Jonge kinderen zijn net sponsen. Ze zijn heel actief met het opzuigen van woorden. Dit doen ze natuurlijk zodat ze snel leren hoe ze zich kunnen uiten. Door middel van een serie zoals nijntje en nina eerste woordjes boeken geef je ze de controle over het leren van woorden.

Ik zie mijn eigen dochter nog zo zitten op haar stoeltje met een boekje in haar hand.. Dan zette ze een andere stem op en vroeg “Wat is dat?” en dan met een ander stemmetje “Dat is een koe!” Zo ging ze heel wat boekjes door. En wist ze het niet dan kwam ze het vragen, overigens met weinig geduld want ze moest het antwoord nu direct weten.

Ik heb heel wat boekjes voorgelezen en kan oprecht zeggen dat blokboekjes die kinderen zelf goed kunnen vasthouden een hit zijn! En dat begint al voor dat ze 1 worden trouwens.

nijntje en nina eerste woordjes – dikke kartonboekjes

Dikke kartonboekjes zoals nijntje en nina eerste woordjes noem ik blokboekjes. Ze zijn echt van heel dik karton en dat is niet zonder reden. Wist je namelijk dat sommige kinderen de woordjes niet willen opzuigen maar liever opeten? Ja die gevoelige mondjes waarvan alles in gebeurd en de sensorische ontwikkeling vragen er nu eenmaal om, om dingen te proeven. Met deze dikke blokboekjes zijn ze wel even zoet voor ze bij de letters aankomen gelukkig.

nijntje en nina eerste woordjes is een mooie cadeaubox om weg te geven met de feestdagen in zicht of gewoon als kraamcadeau of voor de eerste verjaardag!

Over Dick Bruna

Dick Bruna (1927 – 2017) was een Nederlandse kunstenaar die internationale bekendheid genoot, zowel bij jong als oud, voornamelijk vanwege zijn creatie, nijntje. Bruna begon zijn carrière als tekenaar in 1940 en illustreerde onder andere boeken in de befaamde Zwarte Beertjes-serie. Later in zijn loopbaan creëerde Bruna talloze prentenboeken en werd hij de geestelijke vader van diverse geliefde personages, waaronder Eegje Egel, Lotje, Gobe, het hondje Snuffie, Betje Big, de Beertjes Boris en Barbara, en natuurlijk nijntje.

Het kenmerkende aspect van Dick Bruna’s werk was zijn eenvoudige en directe tekenstijl. In totaal publiceerde Dick Bruna 120 prentenboeken. Naast zijn prentenboeken ontwierp Bruna ook meer dan tweeduizend boekomslagen, ruim honderd affiches en tientallen briefkaarten en prenten.

cadeaudoos dick bruna

Het Centraal Museum bezit een omvangrijke collectie van meer dan 1.200 werken van Bruna, en deze collectie blijft groeien, aangezien het Centraal Museum de werken langdurig in bruikleen heeft.

Dus duik in de wereld van Dick Bruna, trek je kind op schoot en lees de nijntje en nina eerste woordjes boekjes constant voor. En wacht geduldig af tot jij ook je kind druk in de weer ziet met zichzelf overhoren en woorden herhalen.

Andere nijntje boeken op StoerLeesVoer

En nog een paar nijntje boeken

nijntje en nina eerste woordjes

Specificaties nijntje en nina eerste woorden

Auteur: Dick Bruna | 9789056479534  | 11 september 2023 | 12 pagina’s per boekje | Voor meer informatie ga naar de lokale boekhandel of klik op deze link voor bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.