Bijenkorf – een speels inkijkje in het bijenleven

Ik ben gek op prentenboeken, maar misschien wel net zo dol op informatieve boeken voor jonge kinderen. Zeker als ze een mooie vormgeving hebben. Daarom trok het boek ‘bijenkorf’ dan ook meteen mijn aandacht!

bijenkorf

Een gezellige drukte in de bijenkorf

Stel je voor dat je een bij bent, en een dag in de bijenkorf doorbrengt. Hoe zou dat zijn? Het boek ‘Bijenkorf’ neemt je mee naar een gezellige drukte bij het bijenvolkje. Je maakt kennis met de verschillende soorten bijen: de verzamelaars, werksters, voedsters, verzorgers, darren en natuurlijk de koningin.
Je leert over alle verschillende rollen die bijen kunnen hebben. En daar heb ik al wat nieuwe dingen uit kunnen leren!

Speels vormgegeven informatieboek

Het eerste dat opvalt aan ‘Bijenkorf’ is de superleuke, speelse vormgeving en vrolijke tekeningen. Het boek is echt vormgegeven als een bijenkorf, met echte honingraten. Die honingraten zijn doorkijkjes, waardoor je dwars door de bijenkorf heen kunt kijken. De tekeningen zijn heel grappig. De bijen zien er leuk uit, en voeren menselijke acties uit, zoals bijvoorbeeld fitnessen, schoonmaken met een bezem en taartjes eten. Bij de laatste pagina’s zijn de doorkijkjes er niet meer, en heb je volledige pagina’s met nog meer weetjes over bijen.  

honing bij

Leuke weetjes voor jonge kinderen

En de weetjes zijn erg leuk én leerzaam voor jonge kinderen. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat als je een bijenzwerm ziet, dit wil zeggen dat er een nieuw bijenvolk wordt gevormd. Het bijenvolk splitst zich dan in twee groepen. De zwerm gaat onder leiding van de koningin op zoek naar een goede plek om een nieuwe bijenkorf te maken, en de andere groep blijft met de jonge nieuwe koningin in de korf. En als je en bij achtjes ziet vliegen, dan wil ze andere bijen vertellen dat ze nectar of honing heeft gevonden! Dus het zijn weetjes die ook niet heel erg voor de hand liggen, maar ook echt nieuw en leerzaam zijn. Het boek ‘Bijenkorf’ is ook leuk te gebruiken op school binnen het thema ‘kriebelbeestjes’ of ‘zomer’.  

Specificaties Bijenkorf

Auteur: Petra Bartiková | Illustraties: Martin Sojdr | Uitgever: Ploegsma │ 9789021680743│februari 2021│14 pagina’s│meer informatie vind je hier

bijenkorf
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.