Een selectie informatieve boeken over Kriebelbeestjes, boom, bij, en slak.

Het is lente en dat betekent dat er overal weer kriebeldiertjes tevoorschijn kruipen en vliegen. De natuur wordt wakker en met name kinderen gaan ontdekken! En met deze 4 informatieve boeken over kriebelbeestjes help jij de kinderen aan nog veel meer informatie die je zelf denk ik ook niet eens wist 😉

Informatieve boeken over Kriebelbeestjes

Informatieve boeken over Kriebelbeestjes

De slak

Uitgeverij Clavis heeft niet alleen prachtige kinderboeken prentenboeken maar ook een hele serie aan informatieve boeken voor peuters en kleuters.

Informatieve boeken over Kriebelbeestjes

Zoals dit informatieve boekje over de slak. Op zich een prachtig beest om te zien met zijn gekke tentakels die dit weekdier kan intrekken. Heel veel anders dan dat er naaktslakken en slakken met huisjes zijn wist ik niet. Maar na het lezen van dit boekje weet ik opeens heel veel van de slak.

Op een hele prettige manier wordt uitgelegd waar alle ingewanden zitten bijvoorbeeld, of hoe een slak zich voortplant. Wat ik extra leuk vind van dit boek over de slak is dat er ook flapjes zijn, kinderen zijn er dol op!

We leren ook nog over de zomer en winterslaap en over het voedsel wat de slakken graag eten en over de vele vijanden (dieren) die de slak kent. Op de laatste pagina’s is er een leuke interactieve plaat om 7 verschillen te zoeken. Nog best lastig want ik zie er maar 6 haha.

Auteur: Bernadette Gervais | Uitgever: Clavis | 9789044834710 | januari 2019 | 24 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of vind je hier

Steekbeesten en kriebeldieren

Informatieve boeken over Kriebelbeestjes

In het leuke boekje van de Albert Heijn over de insecten leren we al wat kleine beetjes over de verschillende steekbeesten en kriebeldieren. Maar in dit uitgebreide informatieve boek over kriebelbeestjes van uitgever Van Goor leren we nog veel meer! Want wat zijn steekbeesten en kriebeldieren nu precies. Hoe leven ze in de lucht, op en onder de grond en in het water? Zijn er nog bijzondere steekbeesten en kriebeldieren? Waar overwinteren kleine beestjes? Welke insecten verwisselen van gedaante?

Naast dat dit boek vol staat met informatie vind je er ook quizjes, gedetailleerde zoekplaten en doe-het-zelfopdrachten om insecten te bestuderen. Kinderen worden echte insectenexperts met deze informatieve boeken over Kriebelbeestjes

Toevallig hebben ze nu bij dochterlief in de klas thema kriebelbeestjes dus haar meester wilde dit boek wel graag lenen voor in de klas. Ik heb dan dus ook nog geen voorbeeld over een DIY opdracht uit dit boek, maar dat gaat zeker nog komen. Wat ik in elk geval super leuk vind om te proberen is om verschillende insecten zoals kevers, te gaan vangen! Daar staan hele goede tips voor in dit boek.

Een echte musthave voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers om in de klas te hebben om op een leuke informatieve manier aan de slag te gaan met kriebelbeestjes! Natuurlijk ook voor kinderen thuis die graag op zoek gaan naar deze dieren om ze nader te onderzoeken!

Auteur: Nathalie Tordjman | Uitgever: van Goor | 9789000363926 | maart 2019 | 72 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of vind je hier

Wondere wereld van Bijen en Bomen

Informatieve boeken over Kriebelbeestjes

Ik sluit deze blog over met twee informatieve boeken over kriebelbeestjes de bij! en bomen, van uitgeverij klavertje vier. Twee boeken die beiden ook onmisbaar zijn in de boekenkast van pedagogisch medewerkers en leerkrachten. In deze boeken is een duidelijke onderverdeling gemaakt in 3 categorieën. Ontdek, knutsel en experimenteer.

Ontdek knutsel en experimenteer met informatieve boeken over Kriebelbeestjes

Bomen zijn een belangrijk onderdeel van onze planeet. Wat betekenen ze voor onze wondere wereld? Dat zelfde geldt voor de bijen! Ontdek waaruit bomen bestaan en waarom ze zo goed en belangrijk voor ons zijn. Wist je dat er verschillende soorten bijen zijn? En hoe de bijen honing maken? Dit weekend is trouwens de nationale bijentelling doe jij ook mee?

Natuurlijk moet er ook geknutseld worden! Ik ben er helaas nog niet aan toegekomen om iets te maken, maar we hebben nog genoeg tijd! Maak bijvoorbeeld in de herfst een prachtige bomencollage met een heleboel mooie bladeren. Maak in de meivakantie een huis voor de hommels en leer dansen als een bij! De kinderen kunnen zich wel uren vermaken met de knutsels uit deze leuke boekjes.

De derde categorie staat voor experimenteren. Hoe oud zijn bomen? Maak een nectarcafé en ontdek welke bloemen de bijen het lekkerste vinden. Ik ga nog heel veel jaren veel plezier hebben van deze Informatieve boeken over Kriebelbeestjes in elk geval!

Bomen: Auteur: Kevin Warwick | Uitgever: Ballon Media N.V. | 9789403209081 | februari 2019 | 72 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of vind je hier

Bijen: Auteur: Andrea Luible & Paul Morgan | Uitgever: Ballon Media N.V. | 9789403209074 | februari 2019 | 72 pagina’s | meer informatie vind je hier

Ps. Er zijn ook nog wondere wereld water en wind te koop!

Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

2 Responses

 1. Dag,
  Hoe kan ik bij jullie een bestelling plaatsen? Waar vind ik de voorwaarden?
  Dank voor een reactie
  J. Nijsten

  • Beste J. Nijsten,

   Over wat voor een bestelling gaat het? Wij zijn een boekenblog en wij plaatsen reviews en andere boekgerelateerde blogs. Ook maken wij graag verzamelblogs. In elke review vermelden bij linkjes waar het boek te koop is, de lokale boekhandel of via onze bollinkjes. ~ Selena

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.