Waan je in een andere wereld; spannende vertrekverhalen!

Onlangs verscheen de zomerse vertrekbundel Waan je in een andere wereld met spannende vertrekverhalen van veertien auteurs van De Crime Compagnie. Het lijkt erop dat het merendeel van de Nederlandse vakantiegangers te maken heeft met spannende vertrekmomenten deze zomer; het zal erom spannen of je op vakantie kunt gaan of niet! Maar of je nu naar het buitenland gaat of toch dichtbij huis blijft…ik garandeer je dat je tijdens het lezen van Waan je in een andere wereld op het puntje van je stoel zit.

waan je in een andere wereld hoofd

Geen Bouquet-reeks, wel spanning en sensatie!

Waan je in een andere wereld begint met het voorwoord van de koningin van de vertrekthrillers Marelle Boersma. Ze licht een tipje op van de sluier; verwacht geen zoetsappige love stories op een bounty eiland. In lijn met de serie Vertrekthrillers van Marelle Boersma kenmerkt het boek zich door vertrekkers die zonder uitzondering hun vertrouwde leven hebben achtergelaten om het avontuur tegemoet te gaan.

Verwacht daarom in Waan je in een andere wereld: verhuurwanpraktijken in Frankrijk, een congres aan de rand van een afgrond in Sauerland, een kasteelmysterie in Italië en buren from hell bij het Gardameer. Vluchten kan niet meer voor Lisette, een mislukte miss-verkiezing én een bijzonder avontuur in Denemarken. Een “gezellig” middagje wadlopen op Terschelling, een bijzonder politieverhoor in Rome, het verleden leeft in Parijs, een ik vertrek-droomhuis in de Auvergne of toch niet? Mist in Noordwest-Spanje en vrijheid op een manier die je niet verwacht!

De bijdragen in Waan je in een andere wereld zijn van Marelle Boersma, Svea Ersson, Angelique Haak, Marijke Verhoeven, Heleen Smit, Heleen van den Hoven, Carmen Prins, Ad van de Lisdonk, Ingrid Oonincx, Martine Kamphuis, Atie Vogelenzang, Marion van de Coolwijk, Marja West en Vera van Beers.

John staat in volle kracht voor me, en ik hoor zijn gejaagde ademhaling. Hij is opgefokt. Zijn maat staat schuin achter hem. ‘Zo, dus hier wilde je je verstoppen. Waar is de Jeep?’ Hij trekt zijn colbertje recht. Bizar dat hij zelfs voor dit klusje zo gekleed is. ‘Fijn dat je bent gekomen,’ zeg ik, en ik baal van het schorre randje, dat mijn angst kan verraden. ‘Cut the crap, Alice.’

Uit C’est la vie – Marelle Boersma

Zomerse crème de la crime in Waan je in een andere wereld

Een bundel met korte verhalen is ideaal als je tussendoor wilt lezen. Heerlijk dat het geen eeuwigheid duurt voordat je een verhaal wordt ingezogen. Ik stel me zo voor dat je een verhaal leest tussen het taxfree shoppen en het wachten op vertrek bij de gate op Schiphol. Of in je tuin voordat de BBQ begint. Op je balkon onder het genot van een cocktail. Bij het zwembad terwijl je met een half oog de kids in de gaten houdt. Hoe dan ook; ik wed dat je gelijk in het verhaal zit. Ook voor mij kwam de bundel Waan je in een andere wereld op het juiste moment; tijdens een volgepland zonnig weekend. Maar hee, lezen moet ik hoor!

Thema’s die terugkeren in Waan je in een andere wereld zijn jaloezie, wraak, dromen over een betere toekomst en daar alles, maar dan ook werkelijk alles voor over hebben. Ik vind het altijd prettig wanneer een verhaal niet zo zwart-wit is; slechteriken met goede eigenschappen en good guys met duistere trekjes. De verhalen met een vleugje magie en mysterie vind ik het leukst. Er moet wat te raden overblijven! Ja, ook voor jou als lezer, dus ik verklap daarom niet om welke verhalen het gaat.

Inspiratie

De laatste tijd ben ik korte verhalen aan het schrijven. Waan je in een andere wereld heeft mij veel inspiratie gegeven. Alle verhalen hebben een andere insteek, maar het zijn complete verhalen van een kleine twintig pagina’s per verhaal. Een aantal keren ben ik op het verkeerde been gezet, zoals in het verhaal van Ingrid Oonincx en in die van Martine Kamphuis. Heel knap als je dit in een kort verhaal voor elkaar krijgt. Het laatste verhaal van Martine Kamphuis is ook gelijk mijn lievelings. Wat mij betreft een filmscenario in de dop. Ik ben blij dat mijn vakantiebestemming daar niet in de buurt ligt!

Wat ik super handig vind, is dat elk verhaal wordt afgesloten met een biografie van de auteur. Als een verhaal je aanspreekt, heb je gelijk de informatie bij de hand om op te zoeken wat je nog meer kunt lezen van de crème de la crime. De opmaak met de doodshoofdjes, in de huisstijl van de Crime Compagnie, vind ik sowieso erg geestig.

Voor de prijs hoef je deze thrillerbundel niet te laten liggen, want voor € 6,99 heb je ‘m al in huis. Goede deal, dus hup naar de boekhandel! Hieronder nog een paar reviews uit de crime de la crème keuken!

Specificaties Waan je in een andere wereld

Auteur: Marelle Boersma, Svea Ersson, Angelique Haak, Marijke Verhoeven e.a. | Uitgever: De Crime Compagnie │ 9789461095121│ juli 2021 | 269 pagina’s  | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bol.com |

Meer misdadig goede boeken op www.crimecompagnie.nl

Footer5

Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.