Vis en Krab – een verhaal over (niet zo lekker) slapen

Ik kan me de filmpjes van Sesamstraat van vroeger nog goed herinneren. Bert die al diep ligt te slapen, en Ernie die hem maar wakker blijft maken voor van alles en nog wat. Daar deed het boek Vis en Krab me meteen aan denken. Maar dan in een aquarium-variant.

Vis en Krab

De slapeloze nacht van Vis en Krab

Vis kan maar niet in slaap komen. Hij ligt te piekeren over alle enge dingen die kunnen gebeuren in het donker. Krab ligt al lekker te tukken, maar Vis maakt zich zo druk dat hij het waagt zijn beste vriend wakker te maken. Wat was dat geluid? Was dat een uil? Eten uilen vissen? Wat als marsmannetjes hen ontvoeren in de nacht? En wat als het ineens kikkers begint te regenen? Wat als…? Gelukkig weet Krab zijn vriend gerust te stellen, zodat ze uiteindelijk allebei rustig kunnen gaan slapen. Of toch niet?

Een humoristisch prentenboek

Toen ik dit boek las, moest ik ontzettend lachen om Vis en Krab. Wat een grappig verhaal! De dieren in het aquarium wensen elkaar welterusten en gaan lekker slapen. Maar Vis kan niet slapen. Hij schrikt, want hij haalt zich van alles in het hoofd. Zoals bijvoorbeeld marsmannetjes, die ze ontvoeren naar een andere planeet. Dan weten ze toch niet meer hoe ze thuis moeten komen? Krab probeert zijn vriend keer op keer gerust te stellen. Maar of dat dan wel goed afloopt?

in bed in het donker

Komische tekeningen

Niet alleen het verhaal is heel grappig, de tekeningen zijn echt GE-WEL-DIG! Ik kan altijd heel erg enthousiast worden van leuke tekeningen, en deze stijl van Marianna Coppo is echt superleuk. Vis en Krab ogen eenvoudig, maar hun mimiek spreekt boekdelen. Door te spelen met hun ogen en bijvoorbeeld een streepje als wenkbrauwen toe te voegen zijn deze 2 diertjes ontzettend grappig. Ook de kleuren in Vis en Krab (en soms juist het gebrek aan kleuren als de lampen weer uit zijn) zijn ontzettend goed gekozen. De toffe tekenstijl van deze illustratrice maakt me nieuwsgierig naar meer van haar boeken, dus ik hoop nog meer van haar te ontdekken!

Specificaties ‘Vis en krab’

Auteur en illustraties: Marianna Coppo | Vertaling: J.H. Gever | Uitgeverij: Gottmer | 9789025777739 | 27 september 2023 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.