De smoezels vinden een huisdier – Erhard Dietl

De smoezels zijn kleine groene wezentjes. Ze doen je misschien wat denken aan Gorgels maar toch zijn ze heel anders. Ze hebben wel wat gemeen met kinderen die graag in modderplassen springen en met modder spelen natuurlijk! Smoezels gaan slapen als ze daar zin in hebben.. Dat hebben baby’s ook. Van de smoezels zijn al vele avonturen verschenen. Zo vieren ze ook een verjaardag, hebben een nieuwe oppas, gaan naar school en nog veel meer. Er zijn zelfs AVI M/E4 boekjes! En ze vinden dus ook een huisdier!

 vinden een huisdier

hoe zien ze eruit?

hoe ziet zo'n smoezel eruit
de smoezels

In dit deel van de smoezels vinden ze een huisdier. Nou ja eigenlijk vinden ze een ei en uit dat ei komt een huisdier. Niet een klein schattig poesje, of een hondje wat dochterlief en ik graag zouden willen. Nee er komt een draak uit! En die draak die groeit en groeit. mama is er helemaal niet zo blij mee en ze gaan op zoek naar hulp als het draakje ziek lijkt te zijn. Hij is moe en zijn neus is ijskoud. Ze gaan naar de dierenarts, naar de bibliotheek, naar de garage en naar de dierenwinkel voor hulp. Maar niemand kan hun helpen helaas. Op de terugweg vallen ze in het smoezelbruine stinkwater. De draak heeft zo’n dorst dat hij blijft drinken. Gelukkig mag hij blijven en is er zelfs een huisje voor hem gebouwd!

de smoezels

In het verhaal van de smoezels komen zinnen voor als “Smeuïge stinksok! ” , “luizenpels en snottebel”,  Slijmerig slijk en tenenkaas” en “vieze walm en moddervla” dus als je kind later gekke dingen zegt nadat je dit boek voorleest. Sorry!! Dat maakt het zelf lezen van dit boek overigens ook een tikkie uitdagend. Maar samen dit boek lezen is natuurlijk veel gezelliger!

Specificaties De smoezels vinden een huisdier

De smoezels vinden een huisdier | Auteur: Erhard Dietl | Uitgever: de Vier Windstreken | Vertaald door Hedi de Zanger | 9789051166286 | februari 2018 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.