Mijn eerste kriebelbeestjesboek – een leerzaam natuurboek

Een mier op je voet, een mug op je arm of een spinnetje op je hand. Er zijn heel veel beestjes die heel goed kunnen kriebelen! Maar deze kleine krachtpatsers hebben nog meer talenten. Ze zijn ook heel belangrijk voor de natuur. In dit boek leren jonge kinderen van alles over deze kriebelbeestjes. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Mijn eerste kriebelbeestjesboek is geschikt voor jonge kinderen tussen 4 en 7 jaar! Wat wordt het lievelingsinsect van jouw kriebelbeestjesexpert? 

mijn eerste kriebelbeestjesboek

Twintig boeiende kriebelbeestje

Niet iedereen is fan van insecten. Maar dat is eigenlijk jammer, want insecten verdienen veel respect en bewondering! Ook al zijn ze klein, ze zijn vaak toch heel sterk en ze verzetten bergen werk. Een leerzaam en leuk onderwerp dus voor jonge kinderen. In dit natuurboek over insecten leren we 20 kriebelbeestjes kennen. Van een vlinder tot een duizendpoot, en van de hommel tot de langpootmug. 

Op iedere bladzijde staat een mooie illustratie van de verschillende kriebelbeestjes. Daarnaast een overzicht met belangrijke feiten. Bijvoorbeeld hoe lang ze leven, waar ze wonen en wat ze eten. Ook kunnen we zien wat de ware grootte is van elk insect. Zo is de Amerikaanse kakkerlak van een formaat dat je liever niet in huis wilt zien!

Mijn eerste kriebelbeestjesboek – leerzaam en interessant

In huis zijn de kriebelbeestjes dus niet altijd even welkom. Maar je kunt er vast een spin of mier vinden als je op zoek gaat! Eigenlijk is het vooral leuk om na het lezen van het boek samen met je kind de tuin in te gaan. Welke insecten kunnen jullie daar vinden? Ook kun je samen eens observeren wat ze zoal doen buiten. Maak bijvoorbeeld eens een mooi huisje voor ze of bekijk ze van dichtbij met een vergrootglas. Heerlijk buiten zijn en tuinieren met kinderen.

Door dit boek wakker je de nieuwsgierigheid van jonge kinderen aan voor deze belangrijke krachtpatsers. Want insecten zijn onmisbaar in de natuur. Bijvoorbeeld als opruimers, bestuivers en recyclers. Dus we moeten een beetje lief zijn voor de insecten. Dat is een belangrijke les. En ook een mooie bijkomstigheid: door er een kleurrijk boek over te lezen en samen op zoek te gaan, krijg je hopelijk niet van die kinderen die gillend wegrennen van een kriebelbeestje!

Waarom is dit een leuk boek?

  • een kleurrijk prentenboek over de natuur
  • met overzicht aan het eind om aan te kruisen welke je hebt gezien
  • veel interessante weetjes
  • overzichtelijke en korte teksten
  • geschikt voor 4 – 7 jaar
  • meer weten over het belang van insecten? Voor volwassenen is het boek Terra Insecta super interessant!

Specificaties Mijn eerste Kriebelbeestjesboek

Illustraties: Zoë Ingram | Vertaling: Steven Blaas | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714323 | april 2023 | 48 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.