De deur naar geluk – een heerlijke feelgoodroman over een nieuw leven beginnen

Denk jij er wel eens over na om heel ergens anders een nieuw leven te beginnen? Ikzelf vind het prima zoals mijn leven nu gaat. Wel vind ik het erg leuk om boeken te lezen waarin personages een heel nieuw leven beginnen. Zoals Marit in De deur naar geluk. Daardoor was ik direct nieuwsgierig geworden naar dit boek en heel benieuwd of Marit ook haar geluk zal vinden.

De deur naar geluk cover

De deur naar geluk

De deur naar geluk gaat over de 29-jarige Marit, zij begint aan een nieuw leven in een andere stad met een nieuwe baan. En tot haar verrassing hoort daar ook een villa bij! Maar in de villa gebeuren er gekke dingen. Ze denkt soms geluiden te horen en er verdwijnt eten uit de koelkast! En dan is er ineens ook een meisje waar Marit voor zorgt. Maar of dat tijdelijk is of voor altijd?

Als Marit haar baas Paul voor het eerst ontmoet, is ze volledig van slag. Ze wordt verliefd op hem. Paul voelt hetzelfde, maar heeft verdriet door zijn jeugd. Hierdoor wankelt hun prille liefde. Maar in De deur naar geluk krijgt Marit ook een toffe buurman, Bram. Bram is een gepensioneerde zeekapitein en Marits steun en toeverlaat. Dan heb je nog Betty, zal zij meer weten over Pauls verleden?

De deur naar geluk achterkant

Een boek dat je maar moeilijk weg kunt leggen

De deur naar geluk is een mooi verhaal, waarin veel dingen tegelijk gebeuren in Marits leven. Naast haar nieuwe baan is er ook ineens een meisje waar ze voor zorgt. Dit wil Marit zelf want ze weet niet waar het meisje anders terecht gaat komen. De zorg voor dit meisje is best een groot onderdeel van het verhaal en het is best intens om te volgen. Als lezer wil je alleen maar het beste voor Marit en het meisje. Maar wie dat meisje is, waarom Marit ineens voor haar zorgt en voor hoe lang dat zal zijn, kun je zelf lezen in De deur naar geluk.

De personages in De deur naar geluk krijgen soms te maken met heftige emoties. Niet alleen verdriet en angst, maar ook geluk speelt een grote rol. Bamberger heeft die emoties goed op mij weten over te brengen. Dit is echt een boek die je maar moeilijk kunt wegleggen. Het blijft tot het einde spannend of Marit en Paul samen gelukkig kunnen worden. Ook weet je pas tegen het einde of de zorg voor het meisje tijdelijk is geweest of dat het voor altijd is.

Over Herma Bamberger

Herma Bamberger (1947) haar eerste baan was in een boekwinkel. Als twaalfjarige waren haar ouders haar een keer kwijt en vonden haar lezend onder een matras. Ze hield ook dagboeken bij en schreef columns en artikelen voor lokale media. Al vanaf het moment dat ze kon lezen verslond ze boeken. Na een opleiding schrijven en dichten verscheen in 2021 haar debuutroman Elizabeth*. Haar levensmotto luidt: Dromen kunnen uitkomen.’ De deur naar geluk is haar tweede roman en tevens mijn kennismaking met deze auteur.

Specificaties De deur naar geluk

Auteur: Herma Bamberger | Uitgever: Ellessy | augustus 2023 | 230 pagina’s | 9789464930290 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier* voor Bol.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.