De bloesemboom vol dromen – een eerste deel in de Wishing Wood-serie

De cover van De bloesemboom vol dromen sprak mij direct aan. Hij is erg kleurrijk en vrolijk. Door de zee op de achtergrond en de boomhutten geeft hij mij een geweldig vakantiegevoel. Ik werd erg nieuwsgierig en ben de achterflap gaan lezen. Daardoor werd ik nog meer geprikkeld en raakte ik nieuwsgierig naar de inhoud. Het duurde dan ook niet lang voordat ik in De bloesemboom vol dromen begon te lezen. Ben je benieuwd of het boek was zoals ik verwachtte? Lees dan gauw verder!

De bloesemboom vol dromen voorkant

Waar gaat De bloesemboom vol dromen over?

Twee maanden geleden beleefde Indigo een wilde nacht met de woest aantrekkelijke River. Ze had nooit gedacht dat ze hem weer zou terugzien. Toch staat ze nu bij hem op de stoep om hem te vertellen dat ze zwanger is. Van hem. Er is alleen één probleem: hij herinnert zich niet wie ze is.

Teleurgesteld dat ze blijkbaar zo weinig indruk op hem heeft gemaakt, besluit Indigo haar zwangerschap te verbergen. Maar naarmate ze River beter leert kennen en hun band sterker wordt – en haar buik alsmaar groter – wordt het steeds lastiger om haar geheim te bewaren. Bovendien weet River misschien wel meer dan Indigo in eerste instantie had gedacht…

De bloesemboom vol dromen achterkant

Mijn leeservaring van De bloesemboom vol dromen

De bloesemboom vol dromen begint met Indigo die haar zus vertelt dat ze zwanger is. Wat volgt is een reis naar Wishing Wood, om River te vertellen dat ze zwanger van hem is. Alleen loopt alles uiteindelijk anders dan Indigo van tevoren had gedacht. River herinnert zich niet wie ze is, waardoor Indigo besluit haar mond te houden. Omdat ze geen werk heeft en een baan krijgt aangeboden (die had River haar tijdens de hete nacht beloofd), besluit ze hem eerst iets beter te leren kennen voor ze hem het nieuws vertelt. Ooit zal ze een keer moeten, want haar buik gaat natuurlijk groeien. Indigo voelt zich meteen thuis op Wishing Wood en zou er het liefst voor altijd willen blijven. Eerst had ze andere dromen, namelijk werken in het Beverly Hills Hotel in Los Angeles. Maar sinds ze op Wishing Wood is, zijn die dromen naar de achtergrond verdwenen.

Met Wishing Wood heeft Holly Martin een hele leuke, aparte omgeving gecreëerd. Heel origineel bedacht. De schrijfstijl van Martin is erg beeldend en hierdoor waan je je echt in het bos. Hoe Holly Martin alles beschrijft, maalt het boek heel sfeervol en het liefst zou ik er nog zelf heen willen gaan ook!

bladzijde hoofdstuk 1

Diversiteit aan personages

In De bloesemboom vol dromen heeft Holly Martin ook een heerlijke diversiteit aan personages neer weten te zetten. Bijvoorbeeld Amelia Morgan, de oma van River, die zich overal mee bemoeit maar eigenlijk ook wel heel lief is. Dan heb je nog de dochter van River, Tierra. Een heel lief, maar eigenwijs meisje wat heel brutaal uit de hoek kan komen. Zij stelt bijvoorbeeld vragen aan Indigo over haar en River, over dingen die kleine meisjes nog niets aan gaan. Ik heb hier erg hard om moeten lachen.

Bladzijde hoofdstuk 2

Over Holly Martin

Holly Martin is fulltime schrijfster en woont in een kleine cottage aan zee. Voordat Holly Martin zich fulltime op het schrijven begon te richten, studeerde ze media aan de universiteit en was ze bankmedewerkster en receptioniste van een hotel. Toen ze daarmee stopte wilde ze lerares worden. Maar ook hier is ze mee gestopt om zich volledig te richten op het schrijven. Holly Martin is bestseller auteur en haar boeken zijn dan ook wereldwijd meer dan een miljoen keer verkocht. Daarnaast is haar werk vertaald in meerdere talen en is ze meerdere malen genomineerd voor verschillende prijzen. De bloesemboom vol dromen is het eerste deel van haar nieuwe serie Wishing Wood. Eerder verschenen haar series ‘Happiness’ en ‘Jewel Island’ welke beiden ook succesvol zijn geworden.

Andere boeken van Holly Martin bij Zomer & Keuning

Andere recensies op onze boekenblog

Happiness-serie

De zussen van Jewel Island-serie

Losse boeken

Specificaties De bloesemboom vol dromen

Eerste deel Wishing Wood-serie | Auteur: Holly Martin | Uitgever: Zomer & Keuning | Vertaling: Patricia Pos | 2023 | 287 pagina’s | 9789020551693 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.