Een zomer om van te dromen – een feelgood roman

Om de zomer af te sluiten had ik zin in een feelgoodverhaal. Want wie wil nou niet nog even het luchtige en zonnige (vakantie)gevoel vasthouden? De achterflap van Een zomer om van te dromen belooft veel goeds. Een bucketlist en een wereldreis vol avontuur klinken als ingrediënten voor een lekkere weglezer!

Een zomer om van te dromen

Over Een zomer om van te dromen

Een zomer om van te dromen gaat over Eva, die niet veel buiten de deur komt en het liefst in haar eigen bubbel blijft. Haar moeder was precies het tegenovergestelde: een vrije vogel die avontuur en spanning zocht in alle hoeken van de wereld. Als haar moeder overlijdt, vindt Eva een bucketlist die haar moeder nooit heeft kunnen voltooien. Eva besluit uit haar comfortzone te stappen en haar moeders dromen te vervullen. Met hulp van de knappe gids Thor Anderson gaat ze de wereld ontdekken. En dat is niet de enige ontdekking die ze doet…

Eerder verschenen van Holly Martin ook de succesvolle Happiness- en De zussen van Jewel Island-series.

Bucketlist & wereldreis

Dat Holly Martin in de Engelse bestsellerlijst heeft gestaan met haar boeken is geen verrassing. Haar schrijfstijl leest lekker weg en is dus heel toegankelijk. In Een zomer om van te dromen heeft Martin een originele invalshoek gekozen. Aan de hand van de bucketlist van de moeder van Eva reizen we de wereld over. Eva houdt het contact met haar moeder in leven door haar op elke bestemming een anzichtkaart te sturen. Ook de Whatsapp-gesprekken met haar tante en vriendinnen maken het levendig. Niets op de vorm aan te merken dus.

Op de inhoud van Een zomer om van te dromen had ik wel wat op te merken. Ik ben dol op feelgood, maar een “sassy”-randje mag best. De seks-scenes bijvoorbeeld; mag het allemaal wat minder Bouquet-reeks? Het was mij allemaal te braaf én te voorspelbaar. Over voorspelbaarheid gesproken; in Amsterdam gaat het over soft drugs, in Parijs over de Eiffeltoren. Echt alle stereotiepen worden uit de kast getrokken. Het ergste vind ik dat sommige feiten niet op orde zijn. Wie reist er nu met het vliegtuig van Parijs naar Brussel (wat in het boek telkens “België” werd genoemd….nog een foutje) en weer met het vliegtuig van Brussel naar Amsterdam? En in het hoofdstuk van Nederland “huizen met bonte kleuren”. Hè, denk ik dan…da’s niet het eerste waar ik aan denk bij Nederland.

Mijn eindconclusie is dat het luchtige kost is en dat daar mijn kritische blik niet zo goed bij past. Echter het neemt niet weg dat ik denk dat Holly Martin een goede feelgood-schrijver is en dit misschien niet haar beste werk is.

Muziek in Een zomer om van te dromen

Bij Een zomer om van te dromen past een onbezorgde playlist. Daarom heb ik een zomerse zonnige travel playlist uitgekozen.

Specificaties Een zomer om van te dromen

Auteur: Holly Martin | vertaling: Jeannet Dekker | uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789020548426 | juli 2022 | 350 blz | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.