Los geslagen – een feelgood thriller

Met het boek Los geslagen in mijn hand bekeek ik de cover eens goed. Een mooi beeld, een beetje duister ook, staat er op de voorkant. Een vrouw in het water. Wat mij eigenlijk nog het meest aantrok is het genre van dit boek: een feelgood thriller. Het klinkt mij wat vreemd in mijn oren. Hoezo kan een thriller een ‘feelgood’ gevoel oproepen? Ik ben erg benieuwd!

Los geslagen

Los geslagen

Advocate Annemie zit niet lekker in haar vel, ze heeft net een belangrijke zaak verloren en haar relatie met haar man Frederik loopt stroef. Ze krijgt steeds meer moeite met de dingen die hij van haar verlangt. Wanneer de nieuwe buurman hen samen uitnodigt in zijn zomerhuis op Ibiza, besluiten ze mee te gaan. Ook de knappe jongen Mees is van de partij en er begint iets te broeien op het zonnige eiland. Maar dan gaat het helemaal mis…

Het boek Los geslagen is geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn. Ze gebruikt de initialen om niet verward te worden met een andere auteur. Bij De Crime Compagnie verscheen eerder de spannende roman Dieptepunt. Daarvoor schreef Oudshoorn verschillende boeken, waaronder de thrillerserie Vastgelegd.

Een feelgood thriller

Zoals gezegd was ik heel erg benieuwd naar dit genre. Ik las vroeger veel feelgood boeken en nu lees ik liever thrillers. Dit boek is inderdaad een goede mix tussen deze twee, voor mij, uitersten. Los geslagen begint met een spannende proloog waarin de Gijs Tullemans, de vader van Annemie, sterft. Het is meteen duidelijk dat er hierbij sprake is van bijzondere omstandigheden, deze man sterft overduidelijk geen natuurlijke dood. Bij het lezen van de proloog waan ik mij direct in een thriller.

Na de proloog maken we uitgebreid kennis met de nieuwe buren van Annemie. Zij en haar man Frederik gaan namelijk in een bijzondere buurt wonen. Een experiment van de gemeente, waarbinnen de mensen voor elkaar moeten gaan zorgen. Al gauw blijkt dat er achter elke voordeur wel een geheim schuilt. Het doet mij wat denken aan de serie ‘Nieuwe Buren’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort.

Ik vind het boek Los geslagen soms wat te veel een roman worden. Af en toe bemerk ik bij mijzelf een hang naar wat meer spanning in het boek. Dit wordt versterkt door de quotes waar Annemie zo van houdt. Vooropgesteld, ze zijn erg scherp gevonden door de auteur, daar ligt het zeker niet aan. Toch is het niet direct mijn smaak en hangt er daardoor voor mij een iets te hoog ‘Gooische Vrouwen’ zweem over het verhaal.

Los geslagen is wel een pageturner

Ondanks dat ik af en toe wat kritisch was tijdens het lezen op de gemiste spanning, merk ik toch dat ik Los geslagen niet weg kan leggen. Ik had het boek snel uit, dit komt omdat ik niet kon stoppen met lezen. Saskia M.N. Oudshoorn heeft het voor elkaar gekregen om mij in het verhaal te zuigen en genoeg prikkels toe te voegen waardoor ik nieuwsgierig blijf.

Dat Los geslagen niet bloedstollend spannend is heeft voor mij ook echt een groot voordeel. Ik kan het gemakkelijk lezen voordat ik ga slapen. Dit is namelijk niet het type boek waar je nachtmerries van krijgt of ineens bang gaat worden in je eigen huis in het donker. Het boek heeft mij dan ook echt ontspanning en plezier in lezen bezorgd.

Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn in Los geslagen. Wees dus niet bang na het lezen van mijn recensie dat je alleen maar quotes en relatieperikelen zal lezen. Er is namelijk ook een rauw randje aan dit boek. Er is sprake van fors relationeel geweld en Saskia M.N. Oudshoorn schuwt het niet om hier gedetailleerd over te vertellen. De greep waarin de slachtoffers van dit geweld leven is aangrijpend en realistisch. Het intergenerationele aspect van huiselijk geweld komt ook aan bod. Een thematiek dat door het hele boek verweven zit.

Specificaties Los geslagen

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn | Uitgever: De Crime Compagnie | september 2022 | 9789461096791 | 300 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.