Top Bob – De grote ontsnapping M4E4

Een tijd geleden heeft medeblogger Elles het eerste deel van Top Bob mogen reviewen. Nu is deel 2 uit: Top Bob – De grote ontsnapping. Ik was heel enthousiast geworden van de review van Elles, en wilde daarom heel graag met mijn dochter dit boek lezen!

top bob

Top Bob – de grote ontsnapping van een superhond

Top Bob is een hond. Maar niet zomaar een hond, hij is een superhond. Tenminste, dat vindt hij vooral zelf….
In dit deel pakken de baasjes van Bob hun koffers. Ze gaan op vakantie! Top Bob is enorm enthousiast, hij heeft er zin in! Maar dan komt hij erachter dat hij helemaal niet mee mag, ze brengen hem ergens anders heen.
De sturen hem naar een hondenpension (of zoals Bob het zelf noemt: een gevangenis), terwijl ze zelf lekker op vakantie gaan.

En die gemene hondenverzorgster van het pension lijkt verdacht veel op de postbode. Als dan ook nog eens Bobs hondenvrienden uit de straat tegelijkertijd in het pension belanden, heeft Top Bob door dat er hier iets vreemds aan de hand is. Alle huizen uit de straat zijn tegelijkertijd onbewaakt…
Hij weet wat hem te doen staat, want hij is niet voor niets Top Bob, de reddende hond! Top Bob gaat een grote ontsnapping voorbereiden….

Humoristisch, vlot geschreven kinderboek

Wat een geweldige schrijfstijl heeft ‘Top Bob – De reddende hond’! Ik heb het boek voorgelezen aan mijn dochter van 6 jaar, en zij vond het verhaal echt super. Toen ik moest stoppen met voorlezen, omdat het bedtijd was, was ze zwaar teleurgesteld. De dag daarna wilde ze extra vroeg naar boven, zodat we zeker het boek konden afmaken.
Het verhaal is vanuit het oogpunt van Bob zelf geschreven. Hij is dus de verteller van dit boek, en geeft alles vanuit zijn oogpunt weer. En Top Bob is een hele grappige hond! Hij vindt zichzelf beter dan anderen, en laat dit ook regelmatig blijken. Het boek is echt heel vlot geschreven.
Geschikt om zelf te lezen vanaf 7 jaar, maar voor iets jongere kinderen ook heel erg leuk om voor te lezen!

Harmen van Straaten

Toen ik las dat ‘Top Bob – De grote ontsnapping’ van de hand van Harmen van Straaten is, wist ik al meteen dat ik het moest lezen!
Elk boek wat ik tot nu toe van hem heb gelezen, is een superleuk boek! Zijn schrijfstijl is vlot en humoristisch. Dit zie je eigenlijk in elk boek terug.
Wat ik vooral leuk vind van Harmen van Straaten is dat hij boeken heeft geschreven voor alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan ‘Hé, wie zit er op de WC?’, ‘Alle wielen in de file’ en ‘Wat rijmt er op stoep?’ voor kleuters.

Maar naast prentenboeken schrijft hij dus ook boeken voor beginnende lezers, zoals dit boek van Top Bob. Én ook boeken voor al wat meer gevorderde lezers. Zo heb ik bijvoorbeeld al ‘De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni’ en ‘Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker’ mogen reviewen.
Een enorm veelzijdige schrijver dus, waarvan je eigenlijk weet dat je met elk boek telkens weer goed zit!  

top bob

Specificaties Top Bob – De grote ontsnapping

Auteur: Harmen van Straaten │ Uitgever: Leopold │ 978902588029 │november 2020│62 pagina’s│ Meer informatie vind je hier

top bob
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.