De verdwenen zeekrijgers, een tweede deel van de Stormwachters

In deel 2 van de Stormwachter – de verdwenen zeekrijgers gaat het gevecht om het eiland Arranmore door. Hoofdpersoon Fionn gaat in de Stormwachter trilogie, geschreven door Catherine Doyle, vol magie de strijd aan. In het eerste deel komt Fionn aan op het eiland. Een betoverde plek, waar hij een belangrijke rol in blijkt te spelen. Het eiland heeft gevaarlijke vijanden en Fionn strijdt met magische krachten en de eilandbewoners voor het behoudt van Arranmore. Dat is in het tweede deel niet anders, met veel twisten en problemen, probeert Fionn het eiland te redden van de ondergang.

Het verhaal van de Stormwachter gaat door

Nog maar net bekomen van de avonturen uit het eerste deel, gaat Fionn in dit jaar verder met de strijd tegen Morrigan. Zij wil haar revance halen op eerdere gevechten en Fionn moet alles uit de kast halen om haar te bedwingen. Op het eiland komen grote groepen enge mensen aan land. Zielsluipers, de hulptroepen van Morrigan. Dat maakt de situatie letterlijk dreigender en de kracht van Morrigan, die zich nog verborgen houdt, neemt toe. Fionn probeert zijn magie als stormwachter te gebruiken, maar hij weet niet goed hoe hij daar mee om moet gaan. Een magische schelp kan hen helpen, die hij in een van de andere levens (lagen) kan vinden. Maar het lukt Fionn niet goed om een vuist te maken tegen de aanzwellende dreiging.

Samen sta je sterker

Fionn werkt samen met een paar vrienden, zijn opa, moeder en zelfs zijn zusje Tara (die hij vooral vaak irritant vindt). Maar hij krijgt de bescherming van het eiland niet goed onder controle. Het leger van de oude tovenaar Dagda, de Merrow’s kan hun helpen in de strijd tegen Morrigan. Maar hoe bereik je een leger van zeekrijgers, zonder magie?

Met de eilandbewoners wordt een plan gemaakt, iedereen werkt mee om samen de benodigde magie en actie op te zetten. Bijna iedereen, want het plan wordt onderling nog flink gesaboteerd. Door samen te werken en het leger van Merrows te bereiken, gaan ze in de aanval tegen de zielsluipers en Morrigan. Een strijd op leven en dood, vol magie.

Verheugen op deel 3

Deel van 2 van de Stormwachter – de verdwenen zeekrijgers is ook echt een fantasy boek wat je meeneemt naar een andere wereld. Ik denk dat de boeken zich ook goed lenen voor het maken van een serie of film, met Harry Potter achtige insteek. Het boek is denk ik ook op zichzelf te lezen, los van deel 1 en deel 3. Maar het einde van dit deel is een voorlopig einde, dus als je eenmaal aan het lezen bent, wil je zeker ook het laatste deel lezen. Lukt het Fionn om in het derde deel het eiland voorgoed veilig te stellen?

Specificaties Stormwachter – De verdwenen zeekrijgers

Auteur: Catherine Doyle | Uitgever: Fantoom | Vertaald door Maria Postema | November 2019 | 9789059246423 | 296 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.