De Sterrensteen De wedstrijd van de Wonderwerkers – een derde deel

Yes! Elfie is terug! ‘De Sterrensteen De wedstrijd van de Wonderwerkers’ is spannender dan ooit! Ingrediënten van dit boek? Een geheimzinnig kasteel, de legende van de Pendelvrouw, een televisieshow met de ‘wonderwerkers’ én een Halloweenfestival!

kaft

Deel 3 van de Sterrensteen: De wedstrijd van de Wonderwerkers

In de boekenserie van de Sterrensteen ga je met Elfie mee op avontuur. Elfies ouders hebben een spirituele praktijk genaamd ‘De Sterrensteen’. Elfie schaamt zich dood, je zult maar zulke ouders hebben! Hoewel haar moeder helemaal overtuigd is van het feit dat er meer is dan wij hier alleen op aarde zien, richt Elfie zich liever op het oplossen van mysteries. Zij heeft haar eigen nieuwsblog ‘De Betweter’ en probeert allerlei mysteries op te lossen.

In De Sterrensteen – De wedstrijd van de Wonderwerkers staat de burgemeester van Domperdal ineens op de stoep. Hij organiseert een groots televisiespektakel in het oude kasteel aan de rand van het dorp. Elfies moeder en 2 andere wonderwerkers (Diego Tormenta en Summer Johnson) zullen met elkaar strijden om de titel.
Elfie vindt het verschrikkelijk dat haar moeder meedoet. Wat zal iedereen zeggen als Petronella op tv allerlei zweverige rituelen uitvoert? Terwijl Elfie druk bezig is om verslag te doen van het evenement stuit ze met Mats op een groot mysterie in het kasteel. Een mysterie dat zo snel mogelijk moet worden opgelost voordat de verkeerde mensen er lucht van krijgen….

Een boekenreeks over spiritualiteit

Het eerste deel van de Sterrensteen heb ik nog steeds niet gelezen, moet ik helaas toegeven. Ik ontdekte deze serie pas bij het tweede deel: ‘Het feest van de Wolfmaan‘. En dat boek vond ik echt fantastisch. Eerst twijfelde ik een beetje: zou ik het boek wel leuk vinden, omdat het ook veel over spiritualiteit gaat? Maar toen ik begon te lezen, was ik verkocht. Elfie, de hoofdpersoon en dochter van Petronella, is heerlijk nuchter en gelooft eigenlijk helemaal niet in al het ‘gedoe’ waar haar moeder mee bezig is.

Dat maakt het juist heel leuk om te lezen, omdat Elfie er steeds meer en meer achter komt dat er toch wel heel veel dingen uitkomen van haar moeders voorspellingen die ze niet zo goed kan verklaren. Ook ik ben vrij nuchter, en kan me dus goed verplaatsen in de hoofdpersoon. Daarnaast leest het verhaal gewoon ontzettend vlot, is het grappig en spannend. En dat was dus zeker ook zo bij dit derde deel De Sterrensteen de wedstrijd van de wonderwerkers!

Een superspannend derde deel

Dit derde deel is zo mogelijk nog spannender en leuker dan zijn voorganger. Zo in de aanloop naar Halloween werd dit boek precies op het juiste moment gelanceerd, want ook in het boek wordt er een Halloweenfestival georganiseerd. De Sterrensteen De wedstrijd van de Wonderwerkers is echt een boek waarmee je lekker tijdens de donkere dagen met een dekentje op de bank gaat zitten.

Wat ik zo leuk vind aan de serie van de Sterrensteen, is dat dit deel weer ingaat op andere paranormale gaven of rituelen dan de voorgaande delen. In dit deel gaat het specifiek over heksenrunen, pendelen, handlijnkunde, het lezen van tarotkaarten en astrologie.

De opbouw van dit boek De Sterrensteen de wedstrijd van de wonderwerkers is vergelijkbaar met de vorige delen, waarbij Elfie je als een echte speurneus meeneemt op haar ontdekkingstocht. Elk hoofdstuk start met een lijstje van de verdachte gebeurtenissen en personen om in de gaten te houden.

Maar voor mij is er maar 1 persoon om in de gaten te houden: Kelly van Kempen, de schrijfster van dit boek! Want ik wil dolgraag weten óf en zo ja wanneer er een vierde deel van de Sterrensteen komt. Maar een film hiervan zie ik ook zeker wel zitten! Ik ben er klaar voor….

Specificaties De Sterrensteen De wedstrijd van de Wonderwerkers

Auteur: Kelly van Kempen | Illustraties: Flavia Sorrentino | Uitgever: Billy Bones | 9789030508335 | oktober 2021 | 256 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.