De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles – een boek vol verbluffende feiten!

Jonge kinderen voor wetenschap interesseren, dat is niet bepaald een makkelijke taak. Want wetenschap is niet echt flitsend of spannend op het eerste gezicht. Maar het boek van Nick Arnold weet kinderen op een hele flitsende en spannende manier te laten zien hoe leuk wetenschap is. Het is zelfs waanzinnig! Want wetenschap gaat over alles. Bijvoorbeeld spinnen en sterren, konijnen en raketten, venusvliegenvangers en de planeet Venus. Met deze vergelijkingen begint het boek De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles. Een boek vol informatie, met verbluffende feiten die in een flitsende stripvorm worden beschreven. Wetenschap is dus niet saai!

hoofd

Van minuscule microben tot kolossale krachtpatsers

Het ‘probleem’ is natuurlijk dat er te veel wetenschap is. Te veel om te lezen en te veel om te onthouden. Je hersens zouden er van ontploffen! Maar gelukkig is er dit boek. Met een volledig overzicht vanaf het prille begin toen het heelal nog maar een seconde oud was. En de onderwerpen worden steeds groter en groter. Met op het eind: het grote overzicht van alles!

In de kosmische courant van 13,7 miljard jaar geleden zien we het bericht dat het heelal geboren is. Zelfs met een ooggetuige die zich behoorlijk te pletter geschrokken is. En met de waarschuwing: stel aan een wetenschapper nooit de vraag waarom het heelal er is gekomen. Want ‘dit kan bazelen en schuimbekken veroorzaken’. De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles staat vol met dergelijke uitspraken waar je om kunt lachen.

Humor in de waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

Een boek dus met een flinke dosis humor, grappige illustraties en gekke teksten. Maar in alle drukke illustraties staat echt enorm veel informatie. Een team van micro-wetenschappers probeert alles aan ons uit te leggen. Want het zijn natuurlijk best wel moeilijke onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan atomen, materie, massa en zwaartekracht. Het is heel knap om dat op zo’n manier te brengen dat kinderen ervoor geïnteresseerd raken.

Ook het menselijk lichaam en het dierenrijk komen uitgebreid aan bod. En de reis eindigt bij onze gigantisch grote aarde. Met een gewicht van maar liefst 6 quadriljoen kg! En een leeftijd van 4,6 miljard jaar. Bij het lezen van een boek over wetenschap blijft het verbluffend hoe wij hier kunnen bestaan. Waanzinnige wetenschap is een goede beschrijving, en in dit boek komt ook werkelijk alles aan bod.

Waanzinnige wetenschap lichaam
Het menselijk lichaam met onze ‘bloederige binnenkant’

Het heelal en het einde van alles

Een beschrijving van ons ‘hectische heelal’ volgt. Met een mooi overzicht van ons zonnestelsel en een studiegids voor sterrenspotters. En ook de aankondiging dat de zon ooit een keer zal exploderen. En de aarde eruit komt te zien als ‘een rampzalige kookpoging van je pa’. Het boek is geschreven door Nick Arnold en geïllustreerd door Tony de Saulles. De waanzinnige wetenschap van alles is een boek in de serie Waanzinnig om te weten. In deze serie is er bijvoorbeeld ook De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld.

De waanzinnige tijdlijn blijkt onze favoriet, met veel leerzame feiten in één oogopslag. Een boek om lang over te doen. Te veel in een keer lezen, betekent een risico op een oververhit brein. Want het is nogal veel om te bevatten. En je zou ietwat overprikkeld kunnen raken van de uitbundige pagina’s. Maar dat wetenschap niet saai is, daar is dit boek zeker in geslaagd. Leuk voor lezers vanaf 8 jaar oud. Met kleine quizjes en opdrachtjes tussendoor om je kennis te testen. Kijk op de website van Uitgeverij Kluitman voor een inkijkexemplaar!

Lijkt wetenschap je dor en saai?
dat fiks ik in een handomdraai!
Lees dit boek en zet je schrap:
dit is waanzinnige wetenschap!
Nick Arnold

Specificaties Waanzinnig om te weten – de waanzinnige wetenschap van werkelijk alles!

Auteur: Nick Arnold | Illustrator: Tony de Saulles | Uitgeverij Kluitman | 9789020605563 | maart 2021 | 96 pagina’s | Meer informatie vraag je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.