Ik vlieg! Een boek dat je meeneemt in vogelvlucht

Heb je weleens gedroomd dat je kon vliegen? Ik denk dat dit van elk kind wel eens een droom is geweest, en dat sommige mensen daar als volwassene nog steeds stiekem van dromen. In ‘Ik vlieg!’ nemen de illustraties je mee in een vogelvlucht. Of in een libellevlucht, of …..

ik vlieg met dieren in de lucht

Ik vlieg! Met dieren in de lucht

Het verhaal begint met een kind wat heerlijk ligt te genieten: met zijn rug in het gras en zijn ogen gericht naar de wolken. Wanneer hij zijn ogen sluit, droomt hij dat hij langzaam los komt van de grond en hoger en hoger zweeft: ‘ik vlieg!’
Maar hij vliegt niet zomaar, nee hij vliegt op verschillende manieren! We zien hoe een vogelvlucht eruit zou zien, maar ook het vliegen vanuit het perspectief van een gans of condor. Een hommel vliegt juist weer heel laag. En zelfs vliegende vissen en vliegende slangen komen aan bod!

Adembenemende illustraties

In ‘Ik vlieg’ bekijk je de situatie vanuit het perspectief van verschillende dieren. En deze illustraties zijn echt adembenemend. Bij sommige illustraties vraag je je echt af of het een tekening is, of gemaakt met een foto of de computer. Zo lijken de hommels wel levensecht, en kun je je zo voorstellen dat je een van hun vriendjes bent, die achter ze aanvliegt.
De illustraties zijn gemaakt door Kim Veenman. Zij is een bioloog, die schrijft én illustreert. ‘Ik vlieg!’ is haar prentenboekendebuut. Het is goed te zien dat Kim een bioloog is. De tekeningen zijn levensecht! En toch kun je er juist ook weer bij wegdromen en fantaseren.

bloemen

Flitsende dierenweetjes

Wat ik heel leuk vind aan ‘Ik vlieg!’ is dat je achterin het boek nog heel veel informatie kunt vinden over de dieren uit het verhaal. Zo is het een prentenboek én informatief boek in één. Jonge kinderen zijn heel erg geïnteresseerd in dieren, en gek op feitjes. En daar komen ze met dit boek zeker mee aan hun trekken. Ook voor volwassenen zijn deze weetjes vaak denk ik nog onbekend!
Dit boek ‘Ik vlieg!’ is onderdeel van de serie ‘Lemniscaat Natuurlijk!’. Lemniscaat heeft nog veel meer mooie boeken die over de natuur gaan. Deze boeken laten je kijken, speuren, ontdekken en verwonderen over de rijkdom van onze planeet. Andere mooie boeken die wij van deze serie hebben mogen reviewen zijn:

Stuk voor stuk echt geweldige titels voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de natuur!

Specificaties Ik vlieg! met dieren in de lucht

Auteur: Kim Veenman | Uitgever: Lemniscaat│ 9789047713111 | maart 2021│32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

ik vlieg met dieren in de lucht
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.