De bril van beer, een bijzonder grappig prentenboek

Soms komen boeken op precies het juiste moment binnen. Zo ook De bril van beer. Wij waren echt even toe aan gewoon simpelweg lachen. En dat kan absoluut met dit bijzonder grappige prentenboek. Al snel zag ik de pretlichtjes in de ogen van mijn dochter. En ook ik zat hardop te lachen. Wat is dit een leuk boek zeg!

De bril van beer

Synopsis De bril van beer

Beer gaat op zoek naar zijn bril. Hij kan hem namelijk nergens vinden! Zou Giraf weten waar beer zijn bril is? Onderweg naar zijn vriend ziet Beer allerlei dieren die hij nog nooit heeft gezien. Een olifant, een krokodil, een flamingo, een hert. Hoe kan dat nu? En wie is die lange slungel met vlekken eigenlijk? Zou dat Giraf zijn?

Een vrolijk makend prentenboek dat een beroep doet op de verbeelding van kinderen.

Leo Timmers

Plezier gegarandeerd

Soms krijg je een prentenboek in handen dat gewoon meteen een hit is. En dat heeft deels te maken met het in de eerste druk bijgeleverde brilletje. Maar vooral met dat De bril van beer gewoon heel erg grappig is. De humor is simpel, maar effectief. Kinderen zullen dit boek echt heel grappig vinden. Mijn zeven jarige dochter vindt hem in ieder geval hilarisch en kan geen genoeg krijgen van deze leuke beer. Maar wat is er dan zo grappig hoor ik je denken. Het enige wat ik kan zeggen is dat beer zonder bril niet zo goed kan zien. En dat levert zeer grappige situaties op die spreken tot de verbeelding van kinderen.

Een ode aan de fantasie

Mag ik even een staande ovatie voor de illustraties van Leo Timmers. Ze zijn zo goed gemaakt dat je precies ziet wat er bedoeld word ook al staat dit er absoluut niet. Wij hebben in ieder geval heel veel pret gehad om deze geweldige illustraties. Ze zijn werkelijk een ode aan de fantasie. En dit vind ik echt prachtig! Het stimuleren van fantasie kan wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen. En De bril van beer draagt hier absoluut aan bij.

Zo staat er een kale boom op de afbeelding, maar beer ziet een hert. En ik snap helemaal wat hij bedoeld zo beeldend is deze gemaakt. Ook mijn dochter van zeven ziet dit en moest vervolgens erg lachen om die malle beer. En net als je denk dat het boek klaar is, komt er nog een fantastische illustratie die een beroep doet op de fantasie van kinderen. Een illustratie die zo treffend is dat je geheid lachend het boek eindigt.

De bril van beer

Voor wie is De bril van beer leuk?

Eigenlijk wil ik zeggen iedereen! En ik denk ook echt dat iedereen plezier aan dit boek zal beleven. Het spreekt tot de verbeelding en zowel jong als oud zal erom kunnen lachen. Maar als ik dan toch een doelgroep moet noemen, dan zeg ik oudere peuters en kleuters. Ik denk dat zij dit boek heel erg grappig zullen vinden. Zeker wanneer je verschillende stemmetjes gebruikt tijdens het voorlezen. En er met het bijgeleverde brilletje een toneelstukje van maakt. Echt succes gegarandeerd! Daarnaast stimuleert De bril van beer hun verbeeldingskracht en fantasie. En dat is als je het mij vraagt prachtig om mee te kunnen geven aan je kind.

Wat vinden wij van De bril van beer?

De dag dat De bril van beer bij ons op de deurmat viel hebben we het boek al drie keer gelezen. Dus ik denk dat we daarmee wel kunnen zeggen dat dit prentenboek een daverend succes is. En eerlijk is eerlijk met het bijgeleverde brilletje op is het nog leuker. Dan kunnen we beer nadoen en dat levert nog meer plezier op natuurlijk.

Ik heb dan ook echt genoten van het voorlezen van dit boek. Het is grappig, stimuleert fantasie en verbeelding en leest ook nog eens heerlijk voor. De bril van beer staat gewoon gelijk aan plezier. Dit fantastische prentenboek zal zeker weten vaak uit de kast worden gehaald. Zeker op trieste regenachtige dagen waarin we wel wat lol kunnen gebruiken!

De bril van beer

Ben je ook zo dol op prentenboeken vol humor? Bekijk dan ook eens deze reviews:

Specificaties De bril van beer

Auteur en illustrator: Leo Timmers | Vormgeving: Leo Timmers & Maarten Deckers | Uitgever: Querido | 3 oktober 2023 | 40 pagina’s | 9789045129426 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.