Doctor Flower, een boek vol FlowerPower!

Dat bloemen invloed op ons hebben weten we denk ik allemaal wel. Maar wat is die invloed dan precies? En hoe kan je deze bewust inzetten om je te helpen? Je leest het in Doctor Flower.

Doctor Flower

Doctor Flower

Word jij ook zo gelukkig van een boeketje verse pioenen of zonnebloemen? Of kom je instant tot rust bij het snuffelen aan een bosje lavendel of jasmijn? Wel, dat is geen toeval, want bloemen beschikken wel degelijk over een soort helende kracht of ‘flower power’!

In dit fleurige handboek vertelt Sara Adriaensen je alles over de therapeutische geuren, kleuren en vormen van bloemen, gestoeld op haar psychologisch onderzoek. Zo ontdek je hoe de patronen in dahlia’s en orchideeën een effect hebben op onze concentratie, of hoe rozengeur onze stresslevels meetbaar doet dalen. En je leert om jouw bloemencreaties af te stemmen op je eigen behoeftes, van een herstellende ikebana tot een geurboeket voor een betere nachtrust.

Creatievelingen kunnen met Doctor Flower de bloementherapie bovendien meteen in de praktijk omzetten met de tien originele DIY-boeketten van florist Lise Duchateau (@sunkissed.flowers). Telkens goed voor een stevig shotje flower happinness!

Rewilding

Flower Power

Ik wist wel dat bloemen invloed op ons hebben. Als ik een bos bloemen krijg tovert deze namelijk direct een glimlach op mijn gezicht. Wat ik niet wist is dat je zelfs van het kijken naar een plaatje met bloemen blijer word. De invloed die bloemen op ons hebben is dus groot. En vele aspecten spelen mee. Zoals de vorm, de kleur en de geur. In Doctor Flower kun je lezen over de invloed van verschillende bloemen.

Het boek is ingedeeld in handige hoofdstukken zoals o.a. stress, slaap, concentratie en liefde. Binnen elk hoofdstuk staan er do’s en dont’s voor het zelf maken van een boeket. Worden de eigenschappen van verschillende bloemen, planten en kruiden besproken. Het leuke is dat het effect van de vorm, geur en kleur van bloemen word onderbouwd met verschillende onderzoeken. Auteur Sarah Adriaensen is er in geslaagd om de informatie op begrijpelijk manier over te brengen.

gemoed

Geur

Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan Doctor Flower is de uitgebreide uitleg over bloemengeuren. Vandaar dat ik dit stukje even in het bijzonder wil uitlichten. Zelf ben ik gevoelig voor geuren en doormiddel van dit boek kan ik deze bewust inzetten. Dit kan door de juiste bloemen te kiezen in een boeket of door gebruik te maken van etherische oliën. Eens kijken of de heerlijke geur van lavendel mij rust kan brengen na een drukke dag.

Rustgevende geuren

Zelf aan de slag

Voordat je zelf aan de slag gaat met Doctor Flower is het goed de disclaimer te lezen. Dit boek is namelijk geen vervanging voor een arts of professional.

Florist Lise Duchateau heeft bij elk hoofdstuk één of twee DIY-boeketten gemaakt. Dus voor wie zelf niet zo creatief is, maar wel graag aan de slag wil vind je zo genoeg inspiratie. Zo is er o.a. de Bonne Nuit-bloemenwolk, het Knuffelboeket en het Vlinders-in-de-buik-boeket.

Dokter Flower

Sara Adriaensen

Sara Adriaensen heeft met Doctor Flower een zeer complete gids over de therapeutische werking van bloemen weten samen te stellen. Als jong meisje kreeg zij de liefde voor bloemen al mee van haar moeder. Pas veel later is ze zich er echt in gaan verdiepen. Na haar afstuderen als psychologe las Sara verschillende onderzoeken over bloemen. Deze informatie verwerkte zij in haar boek.

Dokter Flower

Specificaties Doctor Flower

Auteur: Sara Adriaensen | Uitgever: Lannoo | 27 september 2022 | 208 pagina’s | 9789401484343 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dokter Flower
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.