Een lege plek – een thriller vol jaloezie en grenzen

In Een lege plek wordt arts Birgit geconfronteerd met een ingewikkeld dilemma. Gaat ze haar persoonlijke en professionele grens over om haar ex en zijn vrouw te helpen bij hun kinderwens? Bij het lezen van deze vraag was ik gelijk benieuwd naar het verhaal. Ik kan mij namelijk goed voorstellen dat dit een dilemma is, zeker als die ex een charmante, overtuigende, verbaal sterke man is. Je voelt bij het lezen van de flaptekst al dat Birgit misschien nog niet helemaal over haar ex heen is. Voer voor een gecompliceerde driehoekverhouding in een spannend verhaal!

Een lege plek

Een lege plek

Birgit Zilver is een succesvolle arts in haar eigen vruchtbaarheidskliniek. Wanneer haar ex-vriend Sander vraagt of ze hem en zijn vrouw Annabel wil helpen met hun kinderwens, is Birgit zo overrompeld dat ze toestemt. Kort daarna krijgt ze te maken met heftige bedreigingen en raakt ze de controle over haar leven kwijt. In een wanhopige poging om de regie weer terug te krijgen, maar Birgit een grove inschattingsfout.

Een lege plek is geschreven door Sophie Fraza en Ester Ankoné, onder het pseudoniem Sophie Wester. Samen schrijven ze thrillers met subtiele humor en verrassende plots. Eerder verscheen hun debuut Moordende Hitte*.

Een spannende proloog

De covers van de boeken van Crime Compagnie vind ik altijd heerlijk. Modern vormgegeven, met prachtig kleurgebruik. Ook Een lege plek heeft zo’n mooie cover gekregen. Zwart, met een aansprekende kleur blauw. Je blijft er naar kijken!

Bij het lezen van de proloog zit ik direct in het verhaal. Het is een spannende opening, waar ik gedurende het lezen meerdere keren aan terugdenk. Dit gebeurt niet altijd bij mij, soms zakt de proloog al vlot weg en koppel ik het zelfs niet aan de afloop. Nu blijft dit bij mij hangen en zorgt het voor de benodigde verwarring in de zoektocht naar de ‘dader’ van de bedreigingen die Birgit teisteren. Die bedreigingen zijn niet mals. De auteurs schuwen de details niet en er overkomt haar veel gruwelijks.

Een lege plek zorgt voor een fijne leesflow

Een thriller is voor mij goed als ik het snel uit heb. Dit klinkt wat vreemd misschien, maar het betekent dat ik in een goede leesflow kom. Een lege plek bevat absoluut de ingrediënten voor het snel willen uitlezen. Het plot is afwisselend en spannend genoeg en de personages worden beeldend uitgewerkt. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende perspectieven, maar dit is wel ondersteunend aan het verhaal en geen onnodig complicerende factor. Soms is het wat gezocht in een boek, de perspectiefwisselingen, maar dit is bij Een lege plek niet het geval. We lezen het verhaal vanuit Birgit, Annabel en ‘hij’.

Wie ‘hij’ is, blijft lang onduidelijk. Ook een goed teken voor mij, want als ik in hoofdstuk 3 al weet ‘wie het heeft gedaan’, haak ik af. Heel eerlijk? De afloop vond ik wat minder sterk. Ergens had ik namelijk gehoopt op een andere dader of een plotwending. Toch heeft het mijn leesflow niet verminderd en vind ik het een aanrader voor mensen die houden van thrillers.

Een lege plek

Vijf delen

Een lege plek is opgedeeld in vijf delen. Dit is voor mij niet per se van meerwaarde voor het verhaal, maar het is wel een herkenbare werkwijze voor de thrillerauteurs waar ik van houd. In dit boek zijn de delen ingeleid met een kort citaat uit een bekend nummer. Een voorbeeld hiervan is Quicksand van David Bowie.

Samenvattend vind ik Een lege plek absoluut een geslaagde thriller. Een fijne leesflow, prima plot, goed uitgewerkte personages en een spannende proloog!

Specificaties Een lege plek

Auteur: Sophie Wester | Uitgever: De Crime Compagnie | Februari 2023 | 300 pagina’s | 9789461096838 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.