Helemaal jij… samen wij, een reis voor ouder en kind

Helemaal jij… samen wij ploft precies op het juiste moment op onze deurmat. Na een drukke schooldag is hier in huis behoefte aan rust. Samen luisteren mijn dochter (6 jaar) en ik en naar een meditatie verhaal. En al snel zie ik dat mijn dochter zich ontspant en haar fantasie vrij kan laten in het verhaal.

Helemaal jij... samen wij

Helemaal jij… samen jij

Jij, ik… we worden allemaal geboren met drie krachten: een hoofdkracht, een buikkracht en een hartkracht. Als deze drie samenwerken, voel je diep vanbinnen een superkracht . Kom mee op speurtocht langs al jouw ikken en ontdek je eigen superkracht! Kinderen worden geboren als nieuwgierige, intuïtieve wezentjes. Altijd helemaal heerlijk zichzelf . Maar rond het zesde levensjaar gebeurt iets bijzonders in ons brein: onze linkerhersenhelft die voor logisch denken en ratio zorgt, wordt op school volop geprikkeld. En onze intuïtieve emotionele rechterhersenhelft dommelt langzaamaan in. Hoe kunnen we die aangeboren balans tussen hoofd, buik en hart weer herstellen? Lees het in Helemaal jij… samen wij.

Helemaal jij... samen wij

Meditatie

In Helemaal jij… samen wij begint met drie uitgebreide meditatie verhalen. Deze zijn te beluisteren via een bijgeleverde QR-code. En dat is super fijn! Zo kan ik ook echt even meedoen i.p.v. dat ik aan het voorlezen ben. Mijn dochter vind het verhaal over de superkrachten het leukst. Want hoe gaaf is het dat we allemaal superkrachten hebben. En dat je kan leren hoe je die kan gebruiken. Ook de andere twee verhalen zijn erg mooi. En brengen haar zichtbaar rust tijdens het luisteren.

superkrachten

Oefeningen

Na het beluisteren en het voorlezen van de meditaties zijn er vele oefeningen te doen. Je kunt bij het begin beginnen en samen met je kind een innerlijke reis maken. Of je kiest een oefening waar jij en je kind op dat moment behoefte aan hebben. Zo zijn er o.a. oefeningen om je superkrachten, je zintuigen of je fantasie te prikkelen. De oefeningen zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden die per oefening staan aangegeven.

Theorie en uitleg

Helemaal jij… samen wij bestaat uit vele korte informatieve stukjes. Daarnaast staat er een duidelijke uitleg over hoe het boek te gebruiken en hoe de oefeningen te doen. Zo is het advies om de verhalen eerst te beluisteren met gesloten ogen. Daarna pas te kijken naar de illustraties. En volg vooral ook dit prachtige advies:

Doe vooral niet je best!

Pagina 11 Helemaal jij… samen wij

Dit boek is niet alleen voor kinderen. Juist niet. Ga samen het avontuur aan. Er is zoveel wat we kunnen leren van kinderen.

Via de QR-code in het boek is extra materiaal te downloaden.

superkrachten

Illustraties

De illustratie van Sassafras de Bruyn zijn werkelijk prachtig. Ze zijn puur en toch kleurrijk. Een bijzondere combinatie die rust uitstraalt. Ik vind het mooi dat dat Helemaal jij… samen wij de eigen fantasie stimuleert. Dit door de mogelijkheid om verhalen te beluisteren via de QR-code. Maar toch zou ik de illustraties, die echt een extra dimensie aan het verhaal geven, niet willen missen.

Helemaal jij... samen wij

Specificaties Helemaal jij… samen wij

Auteur: Anne-Marie van Herck | Illustraties: Sassafras de Bruyn | Uitgever: Davidsfonds Infodok | 29 december 2022 | 96 pagina’s | 9789002275678 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Helemaal jij... samen wij
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

2 reacties

  1. Oh deze komt hier op juiste moment voorbij. Dochter helemaal overstuur uit school gekomen wegens een voorval waarbij de juf niet ingreep.

    Deze zou dus welkom zijn om haar op z´n momenten te kalmeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.