Groter dan wij zijn: een boek vol inspiratie en spiritualiteit

Groter dan wij zijn is een boek over de kracht van het vinden van betekenis. De Britse Fearne Cotton is de schrijfster. Als presentatrice en DJ is zij bekend, maar de laatste jaren is zij juist bezig met mentale groei en spiritualiteit. Ze presenteert een podcast en schreef al meerdere boeken. In Groter dan wij zijn fungeert ze als een soort gids langs allerlei ingangen die je kunnen helpen om meer verbinding en rust te ervaren in je leven. Van sjamanisme tot intuïtie en van meditatie tot het enneagram. Een mooi boek vol inspiratie, waarbij je kunt onderzoeken wat er bij je past.

Fearne Cotton

Groter dan wij zijn

Fearne wil in Groter dan wij zijn de verbinding met het leven hervinden. In de snelheid, hectiek en gebeurtenissen van alle dag is dat soms ver weg of geblokkeerd. Door de verbinding in/met jezelf te herstellen ontstaat er een dieper gevoel van verbondenheid en vrede. En voel je vertrouwen in het leven in plaats van angst. De titel van dit boek is bedoeld als een geruststelling: er is iets groters, iets overstijgends in dit leven. Voorbij de dagelijkse dingen, frustraties of problemen. In dit boek onderzoekt ze verschillende manieren om die grootsheid te ervaren en het gevoel van verbinding en betekenis sterker in je leven te integreren.

Verbinding ervaren

In Groter dan wij zijn start Fearne met de betekenis van de liefde en verteld over haar ervaringen met het sjamanisme. Maar ook meditatie en yoga, toch iets concreter qua concept, komt aan de orde. Tegelijkertijd snijdt Fearne gelijk aan dat we hier in de Westerse samenleving ook yoga en meditatie ‘doen’ zoals we ons dagelijkse leven doen: iets waar je goed in moet zijn, moet oefenen en een doel heeft. Mediteren om minder stress te ervaren of beter te slapen. Maar dat is juist wat ironisch, door er een doel aan te koppelen, verlies je juist de spirituele kant. In het boek lees je hoe het juist wel bedoeld is, en ook over verschillende vormen.

groter dan wij zijn

Ongrijpbaar en concreet

Het mooie en interessante aan Groter dan wij zijn, is dat de besproken onderwerpen best heel verschillend zijn. Zo is er een hoofdstuk over de Wet van de aantrekkingskracht, zoals bijvoorbeeld ook in het boek ‘The secret’ is beschreven. Dat gaat over onbewuste overtuigingen en beperkende gedachten, die je jezelf hebt wijs gemaakt en voor ‘waar’ aanneemt. En daarmee aantrekt wat je zelf (over jezelf) denkt. Interessant, maar ook best lastig, daar in dat onderbewustzijn.

Het enneagram is een model wat je persoonlijkheid in kaart brengt aan de hand van gedragspatronen en je reactie op dingen die gebeuren. In dat model worden 9 verschillende manieren onderscheiden hoe iemand in zijn leven staat. Bijvoorbeeld een perfectionist, een helper of een avonturier. Door die test krijg je meer inzicht in hoe je de wereld bekijkt en welke voorkeuren je hebt. Dat helpt om jezelf en anderen beter te begrijpen. En bijvoorbeeld ook waar je valkuilen liggen en hoe komt dat je daar toch steeds weer intrapt.

Experts aan het woord

In Groter dan wij zijn spreekt Fearne verschillende experts op de gebieden die ze bespreekt. Bijvoorbeeld Gabrielle Bernstein en Rhonda Byrne. Dat maakt het boek naast haar eigen ervaringen nog completer. In deze blog heb ik een paar items uit het boek besproken, maar er staat nog veel meer in. Een fijn en leesbaar boek voor iemand die (start met) zich spiritueel wil ontwikkelen. Al lezend kom je weer op nieuwe ideeën om te doen of lezen, en zo ontwikkel je je door.

Specificaties Groter dan wij zijn

Auteur: Fearne Cotton | Uitgever: Volt | Augustus 2022 | 9789021464176 | 335 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

groter dan wij zijn
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.