Tijdlijn van alles, een hele geschiedenis in één boek!

Met de start van de Kinderboekenweek viel hier een enorm dikke envelop op de mat. Daarin zat een prachtig boek: Tijdlijn van alles. Met daarin de geschiedenis van… nou ja… werkelijk zo goed als alles!

tijdlijn van alles

Tijdlijn van alles: een heel dik boek

Dit boek is echt een blikvanger! De Tijdlijn van alles is echt een dikke pil, met daarin héél veel informatie!
De voorkant is al opvallend, daar zie je veel kleine illustraties die terugkomen in het boek, verbonden door een zilverkleurige tijdlijn. In dit boek zijn meer dan 140 geïllustreerde tijdlijnen te vinden. Vol prachtige foto’s en tekeningen, met daarin allerlei verrassende feitjes.

Van de prehistorie tot robots

In de Tijdlijn van alles ontdek je 13 miljard jaar geschiedenis, van big bang tot het digitale tijdperk. Omdat 13 miljard jaar geschiedenis wel erg omvangrijk is, is het boek ingedeeld in 6 periodes: de prehistorie, de oudheid, de middeleeuwse wereld, het tijdperk van de ontdekkingen, het tijdperk van de revoluties en de moderne wereld.
Binnen elke periode komen er verschillende tijdlijnen aan bod, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de dino’s, de geschiedenis van de dans, alle Amerikaanse presidenten en de gouden eeuw van de piraterij.

tijdlijn van alles

Voor elk wat wils

Wat is superleuk vind aan dit boek, is dat het echt heel interessant is. En dat het voor ieder wat wils heeft! Ik vind veel onderwerpen uit de geschiedenis interessant, maar heb niet altijd zijn om overal een heel boek over te lezen. De Tijdlijn van alles zoomt op zoveel verschillende onderwerpen in, dat je de keus hebt in wat je wil ontdekken. Ook fijn is dat je het boek niet van voor naar achter door hoeft te lezen, maar je pikt de stukjes eruit waar je op dat moment wat meer over wil weten.
Zo heb ik al allerlei leuke weetjes gelezen over kastelen, wiskunde én de geschiedenis van spelletjes. Wist je bijvoorbeeld dat Scrabble in 1933 is uitgevonden door een architect, en dat het in de jaren vijftig zo’n hit werd dat de verkoop op rantsoen ging?

tijdlijn van alles

Diverse invalshoeken

Nog een pluspunt van de Tijdlijn van alles is dat het echt diverse invalshoeken belicht. Zo gaat het niet alleen over de geschiedenis van de Westerse wereld. Maar is er ook van alles te lezen over andere culturen. Zoals bijvoorbeeld Vroeg keizerlijk China, Oude Indiase rijken, vroege Islamitische rijken. Maar ook Amerikaanse rijken tijdens de middeleeuwen en Afrikaanse koninkrijken.
Heel interessant, omdat ik toen ik het boek doorbladerde erachter kwam dat ik wel veel wist van de Europese geschiedenis. Maar veel minder van andere culturen. Daarom is dit boek zeker een aanwinst voor elke boekenkast!

Specificaties Tijdlijn van alles

Auteur: diverse auteurs | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000374434 | september 2020 | 320 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

tijdlijn van alles
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.