Pixi boekjes serie 13 beroepen – worden wat je wil

Weet jij al wat je wil worden? Met deze serie duik je in de wereld van beroepen! Race je in een supersnelle racewagen als autocoureur, zorg je voor de olifanten en apen als dierenverzorger in de dierentuin of graaf jij als bouwvakker met de graafmachine een diep gat uit? De andere beroepen in deze Pixi boekjes serie 13 zijn: imker, bibliotheekmedewerker, boekhandelaar, voetballer en balletdanser. Ik ontving er 4 om te reviewen en 8 om weg te geven!

Pixi boekjes serie 13

In deze Pixi boekjes serie 13 met thema beroepen zitten dus 8 leuke boekjes. De titels zijn:

096 Een kijkje in de boekhandel
097 Een kijkje in de bibliotheek
098 Een kijkje bij de profvoetballer
099 Een kijkje op de bouwplaats
100 Een kijkje bij de imker
101 Een kijkje bij het ballet

102 Een kijkje op de racebaan
103 Een kijkje bij de dierenverzorger 

Ik ontving van uitgeverij de vier windstreken 4 pixi boekjes en die zal ik kort reviewen voor jullie zodat je een beetje een idee hebt welke boekjes je kunt winnen op StoerLeesVoer. De Pixi-serie is te koop via de website van de uitgever: Klik hier.

Een kijkje bij de imker

Ik vind bijen altijd bijzondere beesten. In eerste instantie schrik ik altijd van ze omdat ze me doen denken aan wespen en die prikken zo gemeen. Maar bijen zijn eigenlijk gewoon hele harde werkers die van bloem tot bloem vliegen om nectar te verzamelen om heerlijke honing te maken. En laat ik nou dol zijn op honing.
In dit pixi boekje uit serie 13 beroepen leren we hoe honing gemaakt wordt. In de bijenkasten vliegen de bijen zoemend in en uit. We leren hoe een bij er van dichtbij uitziet met hun stuifmeelklompjes op hun achterpoten.

Ook leren we hoe de indeling van de bijenkast eruit ziet en en waar de koningin haar eitjes legt, en wat de werkbijen en de huisbijen voor taken hebben. Natuurlijk laat Kees, de imker, ook zien hoe hij de bijen rustig genoeg krijgt om de honing van de raten. Er wordt natuurlijk ook honing gemaakt en er wordt zelfs een nieuw bijenvolkje verzameld.

Een leuke bijkomstigheid naast al die informatie die goed en leuk wordt uitgelegd is de kleine zoekopdracht die achterin het pixi boekje staat. Inclusief een lekker recept voor honinglimonade!

Tekst en illustratie | Ralf Butschkow

Een kijkje bij ballet

Heel veel jonge meisjes gaan naar ballet. Zelf heb ik vroeger ook jarenlang op ballet gezeten omdat mijn moeder hoopte dat ik er een betere houding van zou krijgen. Nou die holle rug is er nog, maar ik vond het altijd wel leuk. Dochterlief heeft meer met streetdance, al heeft ze wel een paar proeflessen Disney Ballet gedaan. Wat ze wel heel mooi vindt zijn de boeken van het Zwanenmeer. En laat dat nou net de voorstelling zijn die in het operagebouw gespeeld wordt in dit pixi boekje serie 13 met thema beroepen!

Voordat de repetitie begint gaan de dansers eerst een goede warming up doen. Ze doen allemaal oefeningen aan de barre en basisposities. Dit is natuurlijk belangrijk om blessures te voorkomen.

Bij een balletgezelschap zitten allemaal dansers, maar er moet nog veel meer gebeuren om een mooie balletvoorstelling te krijgen. Zo zijn er decorbouwers en technici druk bezig. En ook in de orkestbak is het druk. De muzikanten spelen samen met de balletdansers synchroon.

In het atelier worden de kostuums genaaid en gerepareerd. Spitzen van een professionele danser gaan hooguit een tot twee weken mee. We leren nog veel meer over ballet en Franse woorden. En ook in dit Pixi boekje uit serie 13 staat een leuke zoekopdracht!

Tekst en illustratie | Ralf Butschkow

Een kijkje op de bouwplaats

Waar voor meisjes ballet een mooi beroep is, zo is de bouwplaats voor veel jongens een interessante plek om te kijken. Een terecht boekje dus in deze Pixi boekjes serie 13 thema beroepen!

Wat direct opvalt in dit boekje is dat er overal streepjes bij voertuigen of dingen staan met het woord wat het is. Achter hekken wordt alles voor de bouwvakkers neergezet. Inclusief een bouwtoilet en een schaftkeet.

De bouwvakkers gaan huizen maken waar ook ruimte is voor een kelder. Er moet dus een diep gat gegraven worden. Daarna komt de fundering van het huis met een betonbodem. Als de bodem van het huis droog is worden de sterke muren gebouwd. De metselaars hebben gereedschap als een troffel en een rubberen hamer. Tijd voor het dak waar de timmerman en dakdekker aan de beurt zijn. We leren ook over alle borden die op een bouwplaats staan. Die lijken op verkeersborden maar zijn waarschuwingsborden voor op het bouwterrein.

Als het huis van buiten klaar is, moet er van binnen ook nog van alles gebeuren. Ook die beroepen komen allemaal voorbij. En als laatste zien we papa die samen met zijn zoon een boomhut bouwt. Wat mij als juf dan direct opvalt is dat ik daar wel een interactieve vraag bij kan stellen als: Welke veiligheidsborden ontbreken? Welk gereedschap gaan ze gebruiken? Hebben ze de juiste kleding aan?

Tekst Laura Leintz | Illustraties Dirk Hennig | Uitgever De vier windstreken

Een kijkje in de bibliotheek

Wat neem je mee als je op vakantie gaat? Spelletjes en boeken natuurlijk! Zoals deze pixi boekjes serie 13! Dus gaan broer en zus naar de bibliotheek. Nina wil boeken over dinosaurussen zoeken, de bibliothecaris helpt haar mee. Thijs zoekt juist boeken over ridders.

Zelf word ik altijd misselijk als ik in de auto lees. Maar zelfs daar heeft de bibliotheek oplossingen voor. Luisterboeken en muziek, dvd’s kinderfilms. De stapels met boeken en spullen die Nina en Thijs vasthouden wordt groter en groter. Maar ook daar heeft meneer Visser een oplossing voor. Sommige boeken kun je ook digitaal lenen. Dan heb je wel een computer, tablet, smartphone of e-reader nodig. Superhandig!

Ga jij wel eens naar de bibliotheek?

Tekst Thomas Feibel, illustraties Dorothea Tust

pixi boekjes serie 13 beroepen

Winactie Pixi boekjes serie 13 thema beroepen

Naast deze 4 boekjes zijn er dus nog 4 titels in deze pixi boekjes serie 13 thema beroepen. En in mijn huis ligt er een mooi pakketje te wachten op een winnaar van deze 8 boekjes.

Wil jij winnen? Dan moet je er wel een paar dingen voor doen:

 • Laat hieronder in een reactie achter waarom dit een leuk boek zou zijn voor jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin, neefje, nichtje of wie dan ook!
 • Volg StoerLeesVoer op Social Media. Je kunt ons vinden op InstagramFacebookTwitter en Pinterest. Geef dit aan door een like op de winactie achter te laten. Delen van de win-actie is een extra winkans. Vergeet ons dan niet te taggen.

Over ongeveer 2 weken wordt een winnaar bekend gemaakt. Succes!

Voor meer informatie kijk op de website van de vier windstreken of koop de boekjes los bij de lokale boekhandel

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

12 reacties

  • Ik zou deze boekjes graag winnen voor de jongste 2 kinderen. Zij zijn erg bezig met wat zij willen worden. Leuk om met deze boekjes ons wat verder te verdiepen erin. Zo komen er vast mooie ideeën!

 1. Super leuk om met mijn zoontje te lezen en daarna in mijn minibieb “het schatkastje” te zetten.

  • Wat zou ik graag het boekje over de bouwplaats willen winnen voor mijn twee jongens die helemaal weg zijn van alles op wielen! En de andere boekjes zijn natuurlijk ook reuze interessant.

 2. Zou heel graag winnen, mooie aanwinst voor onze schoolbib.
  Deze boeken passen ook perfect bij ons project beroepen.
  De kleuterjuffen zullen heel blij zijn, de kleuters zullen dol enthousiast zijn.

 3. Wat zou ik graag het boekje over de dierenverzorger willen winnen. Mijn vader was dit. De opa van mijn Kids.

 4. Ik heb sinds kort nieuwe buren met twee dochtertjes van 4 en 6 jaar. De oudste vertelde laatst vol trots dat ze nu leerde lezen en dat rekenen haar favoriete vak is. Dit zijn erg leuke boekjes om het lezen verder te ontwikkelen en ook leuk om haar zusje te kunnen voorlezen.

 5. Wat een geweldige win-winactie is dit voor thuis maar ook voor op school over dit thema! 😍Fingers crossed 🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.