Handboek voor superhelden – Elias & Agnes Våhlund, een eerste deel

Het boek Handboek voor superhelden – Het handboek is het eerste deel van de serie Handboek voor Superhelden. Schrijvers Elias & Agnes Våhlund zijn afkomstig uit Zweden waar het boek in 2017 is uitgegeven. Deze serie heeft als thema pesten. Als Lisa weer eens wordt achterna gezeten schuilt ze in de bibliotheek. Wat gebeurd er als je het gevoel hebt dat een boek tegen je praat. Is dit het begin van een nieuwe superheld?

Handboek voor superhelden - Het handboek

Mooi gekleurde tekeningen

Handboek voor superhelden – Het handboek begint direct met geweldig gekleurde tekeningen. Het is zo mooi getekend dat je alleen daarom al het boek wil gaan lezen. Voordat hoofdstuk 1 begint staat er direct een tekstwolk met de tekst “ Je kunt vluchten voor je vijanden. Maar je kunt niet vluchten voor jezelf.” Wat gaat dit boek ons vertellen?.

Het handboek voor superhelden gaat over Lisa die gepest wordt vanwege haar flaporen.. Lisa woont bij haar oma omdat haar moeder voor werk naar het buitenland is. Ze komt op een nieuwe school en wordt daar vanaf de eerste dag gepest met haar grote oren. Op een dag wordt ze weer achterna gezeten door een aantal jongens en vlucht ze naar de bibliotheek. Ze gaat in een hoekje zitten en dan ziet ze iets wat ze nog nooit eerder had gezien. En wat blijkt het boek staat ook niet in het systeem bij de bibliotheek. Ze mag het boek zo lang lenen als ze wilt. Eenmaal thuis begint ze met lezen en maakt een plan om een echte superheld te worden. Zal het haar lukken om superkrachten aan te leren en een echte superheld te worden?

Handboek voor superhelden - Het handboek

Stoer boek om voor te lezen

Wow wat een geweldige tekeningen vind je in het Handboek voor superhelden. Toen ik het boek open sloeg werd ik gelijk nieuwsgierig naar de rest van het boek. Mooie grote tekeningen en tekst in kleine tekstvakken. Het boek leest makkelijk weg en is daardoor zeer geschikt voor kinderen die lezen wat minder leuk vinden. Door de tekeningen wil volgens mij iedereen deze serie wel lezen. Alhoewel de leeftijdscategorie 4-8 jaar is, denk ik dat voor de jonge kinderen het zelf lezen nog wat lastig is. Om voor te lezen is het zeker aan te raden. Het is weer eens wat anders dan de bekende sprookjes. Dit boek is stoer. Aan het einde van het boek wordt ook nog een stukje over de kindertelefoon verteld met het nummer waar je terecht kunt als je wordt gepest.

Ik kijk uit naar het tweede deel Handboek voor Superhelden Het rode masker. En inmiddels is er ook een deel 3 in onze reviews!

Specificaties Handboek voor superhelden – Het handboek

handboek voor superhelden het handboek

Uitgever: Hoogland & Van Klaveren | Auteur: Elias & Agnes Våhlund | 9789089672940| februari 2019  | 280 pagina’s | meer informatie vind je hier

Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.