Vol vol sport – een kijk- en zoekboek

Hier in huis waren mijn kinderen toen ze jonger waren gek op zoekboeken. Daar konden ze zich uren mee vermaken, en elke avond kwam wel zo’n boek tevoorschijn bij het voorleesmoment. Maar ook tussendoor konden ze zichzelf hier goed mee vermaken. En ook in mijn kleuterklas zijn dit soort boeken ontzettend in trek bij de kinderen. Maar een zoekboek over sport had ik nog nooit gezien! En dat maakt ‘Vol vol sport’ echt heel leuk en interessant! Welke sport lijkt jou leuk?

vol vol sport

Een boek vol vol sport

Binnen of buiten, met ballen of wielen, op het water of in de lucht, met competitie of met véél fantasie: voor iedereen is er een sport die past. Geef je ogen de kost in dit sprankelend ontdekboek dat overloopt van dieren die uitblinken – of knoeien – in bekende en minder bekende sporten.
Pas op! Nijlpaard komt eraan op zijn snowboard, maar hij is zijn handschoen kwijt. Als hij valt, heeft hij vast spijt… Daar komt Octopus al aan: hij is net een sjaal aan het breien terwijl hij hangt in zijn parachute hangt. En wie is het snelst op de step: struisvogel of koe? Of je nu klimt, zwemt of rent: ALLE sporten zijn even leuk. In dit boek ontdek je meer dan 200 soorten sport en spel, samen met een gezellige bende grappige dieren die ze beoefenen.

Een boordevol boek

‘Vol vol sport’ heet met recht zo, omdat het boek ook echt boordevol sporten staat. Je moet echt even je ogen goed de kost geven én je moet even de tijd nemen, want er is ontzettend veel te zien. In het boek kun je meer dan 200 soorten sport en spel bekijken, elk met een klein verhaaltje erbij. Het is niet echt een doorlopend verhaal, maar bij elke sport staat een klein tekstje. Voor kinderen ontzettend leuk! Elke keer kunnen ze iets aanwijzen, wat jij dan kunt voorlezen. De tekstjes zijn een enkele keer op rijm, maar meestal niet. Dat vind ik dan weer net storend, dat daar geen regelmaat in zit. Wat ik heel leuk vind, is dat de sporten in categorieën zijn ingedeeld:

  • De sportschool
  • Balsporten
  • Watersporten
  • Spelen en spelletjes
  • Sport op wielen
  • Bergsport
  • Luchtsport
  • Vechtsport
  • Olympische spelen/ records
watersport

Welke sport lijkt jou leuk?

Het boek ‘Vol vol sport’ is een perfecte aanleiding om het met je kind over dit onderwerp te hebben. Toen mijn kinderen kleiner waren, gingen ze na hun zwemlessen op zoek naar een sport die ze leuk leek. Maar soms is het nog lastig bedenken wat je dan zou willen. Hier in de buurt hadden we gelukkig kennismakingscursussen van allerlei sportclubs, maar dit boek is ook een mooie manier om dit gesprek aan te gaan. Samen kun je zo bekijken wat voor sporten er allemaal zijn en wat je dan precies moet doen.
Ik vind dit echt een heel leuk boek, de tekeningen zijn geweldig. Ontzettend humoristisch en je blijft kijken.

Zoekboekentips

Specificaties ‘Vol vol sport’

Auteur: Alexandra Garibal | Illustraties: Claudia Bielinsky | Vertaling: Floor Tinga | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462917378 | 18 oktober 2023 | 24 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.