Hoera een pandajong! Een actueel prentenboekje

Jaren terug schreef ik een review over het gouden boekje van Xing Ya en Wu Wen. De twee panda’s die uit logeren gingen in Nederland. Nu is het tijd voor een nieuw gouden boekje, dat van Hoera een pandajong!

hoera een pandajong

Actueel

Veel gezinnen schrijven zich massaal in om een kijkje te gaan nemen in de dierentuin nu je daar eindelijk weer naar toe mag. Niet zo gek want er is in echt natuurlijk ook een panda gehoren! Hoera een pandajong! Want na lang kleuteren was Xing Ya dan eindelijk niet meer te speels en dekte hij het vrouwtje Wu Wen.

Hoera een pandajong!

Ook dit boek begint met een speelse Xing Ya. De panda was al lang op en heeft al 10 koprollen gemaakt, in 3 bomen geklommen en 5 bamboestengels op. Wu Wen daarentegen is eigenlijk gewoon moe, ze vindt het wel gezellig met hem, maar ook vermoeiend.

Ze gaan op pad voor een picknick en op de foto zien we prachtige bontgekleurde foto’s. De vogels zingen mooi en de bloemen ruiken lekker. Xing Ya geniet zo van al het moois, en al het lekkers en van Wu Wen. Hij steekt een kaarsje aan en zegt een mooi gedicht op speciaal voor haar.

pandaberen in de dierentuin

Verliefde panda’s

Dan gaan ze verder lopen door het dierenbos in Hoera een pandajong. In het echt is dat natuurlijk de dierentuin. Nu komen ze langs pinquins en flamingo’s die een heleboel lawaai maken. Ze zijn allemaal aan het broeden op hun nesten.

Dan is het de beurt aan Wu Wen om lief te doen voor Xing Ya. Ze bakt een taart in een hartjesvorm en versiert hem met rode bessen en bamboe.

Ze zijn elke dag samen. Maar dan wordt Wu Wen onrustig. Ze wil ook een nest bouwen. Een fijn hol waar ze zelf ook ooit in is geboren. Er groeit namelijk iets in haar buik!

Een geboorte van een panda

En dan is het zover Hoera een pandajong! Een piepkleine baby wordt geboren. De baby is eerst roze, daarna komen er witte haartjes en dan ook zwarte pandapatronen.

Er worden heel veel foto’s gemaakt van het pandajong. Dat is leuk voor opa en oma in China, die moeten namelijk nog even wachten tot ze hun kleinkind zien.

Net zoals de dieren de pandadieren met zijn allen in de dierentuin ontvangen in het andere gouden boekje, zo is het nu weer feest voor alle dieren in het pandapaleis. Hoera een pandajong! Er is lekker eten en honinglimonade en de dieren nemen cadeautjes mee. Van speelgoed, eten, belevenissen en wensen.

Maar uhm wat doet de tijger nu met zijn bek wijd open?

Aan het eind van de dag gaan de dieren weer terug naar huis en is het voor de panda’s tijd om te gaan dromen.

flamingo's en pinquins

Als er een pandajong wordt geboren,

vieren zelfs de wolken feest.

Specificaties Hoera een pandajong!

hoera een pandajong

Auteur: Jet Bakels | Illustrator The Tjong-Khing | Uitgever: Rubinstein | 9789047628330 | oktober 2020 | 36 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.