Nadorst – een rustige benadering van het misdaad genre

Ik ben gek op thrillers van de Crime Compagnie, ik heb dan ook een hele verzameling Crime Compagie-boeken. Toen ik nadorst in de brochure zag van De Crime Compagnie, was ik direct nieuwsgierig geworden naar deze cosy-crime. De cover en achterflap spraken mij beide aan. Op het boek staat namelijk op de achterkant ‘Misdadig spannend.’ Vaak trekt mij dat al over de streep om het boek te lezen. Wil je weten wat ik van Nadorst vond? Lees dan zeker verder.

Nadorst cover

Nadorst samenvatting

Nadorst gaat over Liset, trainer van de cursus alcohol en verkeer. Na en chaotische lesdag staat de politie voor de deur. Een van de deelnemers van het klasje is door geweld om het leven gekomen. Ze moet mee naar het bureau, want ze hebben wat vragen voor haar. Maar ze willen niet loslaten over wie het gaat. Is Liset verdacht? In de weken die volgen, vallen er meer slachtoffers. Het verleden eist zijn tol voor Liset en voor een aantal cursisten. Lukt het Liset om zelf buiten schot te blijven?

Het perspectief wisselt tussen het heden en verleden. In het heden volg je Liset op het politiebureau, waar steeds iets meer duidelijk wordt over wie er vermoord is. Daarnaast zijn er hoofdstukken die zich in het verleden afspelen, tijdens de cursusdagen. Hierin volg je Liset en alle personages die aan de cursus meedoen. Alle personages komen namelijk aan het woord.

Nadorst achterkant

Nadorst leeservaring

De karakterbeschrijvingen van de acht cursisten én Liset zelf zijn goed neergezet. Je komt veel te weten over de cursisten. Alleen had ik wel het idee dat sommige informatie niets toevoegde aan dit verhaal. De karakters zijn allemaal in het begin voorgesteld. Ik had liever gehad dat in de loop van het verhaal steeds een nieuwe cursist werd voorgesteld. Doordat je Nadorst volgt vanuit 9 perspectieven is het belangrijk dat je goed bij de les blijft. Naarmate het boek vordert leer je de personages wel beter kennen. Als op een gegeven moment het slachtoffer bekend gemaakt wordt, wordt het steeds duidelijker dat elk personage een reden heeft om diegene iets aan te willen doen. Hierdoor blijft het tot het einde onduidelijk wat er gebeurd is.

De afwisseling tussen de beschrijving van de cursusdagen en de ontwikkelingen en interacties tussen de cursisten in de tijd tussen de cursusdagen zijn ook goed beschreven. Door de flaptekst had ik een thrillerachtig kat-en-muisspel verwacht. Helaas bevatte Nadorst dit niet voor mij. Ik had ook niet echt het gevoel dat ik een cosy-crime of thrillerachtig boek aan het lezen was. Erg jammer want verder vond ik de schrijfstijl erg prettig. Nadorst was mijn kennismaking met deze Marly van Otterloo.
Voor mij was Nadorst een fijn tussendoortje. Maar de schrijfstijl heeft mij aangenaam verrast dus ik ben zeker benieuwd naar meer van deze auteur.

Als je houdt van boeken waarin karakters heel diepgaand worden beschreven i.c.m. een rustige benadering van het misdaadgenre, dan denk ik dat Nadorst een boek zal zijn dat goed bij je past.

Andere spannende boeken van De Crime Compagnie

Over Marly van Otterloo

Marly van Otterloo (Den Haag, 1953) werkte als organisatie-adviseur/trainer en creatief therapeut, maar eenmaal aan het schrijven, kon ze daar niet meer mee opgehouden. Van Otterloo heeft op verschillende plaatsen gewoond.
Alles aan het schrijfproces vindt Van Otterloo leuk. Van verzinnen en plotten tot schrappen en schaven.
Marly van Otterloo heeft verschillende artikelen geschreven voor kranten en tijdschriften. Daarnaast heeft ze ook een aantal scenario’s voor Flikken Maastricht geschreven. Daarnaast schreef ze meer dan twintig kinderboeken en verschenen er drie romans, waaronder deze cosy crime Nadorst.

Andere boeken van Marly van Otterloo

Specificaties Nadorst

Auteur: Marly van Otterloo | Uitgeverij: De Crime Compagnie | januari 2024 | 314 pagina’s | 9789461098122 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.