Hugo dieven in de sneeuw – op zoek naar een mysterie!

Hugo de krokodil is weer terug! En deze keer gaat hij zijn vriend de eekhoorn helpen! Er is namelijk een dief in het bos. Maar hoe vang je die dieven in de sneeuw?

hugo de krokodil

Dieven in de sneeuw

Heel veel dieren doen in de winter een winterslaap. Denk aan beren, eekhoorns, egels, bevers en zo kun je nog even doorgaan. Krokodillen hebben het ook wel koud in de winter, maar doen geen winterslaap.
Het sneeuwt al dagen en de wereld is een mooi wit landschap geworden. Krokodil rilt er maar bij, hij blijft wel lekker binnen.

Het sneeuwt alle kanten op met verschillende vlokken sneeuw. Brr nee Hugo droomt binnen veel liever van een wedstrijd. Aan de tekening te zien gaat het om een sneeuwpop wedstrijd. Maar dan komt eekhoorn aan de deur. Er zijn dieven in de sneeuw!

Helpen zoeken naar de dief

Hij is in paniek want zijn voorraad eikels, noten, dennenappels worden allemaal gepikt. Hugo besluit hem te helpen, want eekhoorn is zijn vriend en de wedstrijd kan wel wachten. Maar hoe gaat hij helpen?

Gelukkig zijn krokodillen slimme dieren en dik ingepakt in allerlei lagen kleding gaat hij zijn vriend de eekhoorn helpen zoeken naar de dieven in de sneeuw!
Hij krijgt ook hulp van beer en bever. En welke slimme dingen Hugo de krokodil verzint? Daar kom je snel genoeg achter.

Ik vind het altijd zo mooi dat in kinderboeken dieren die in het dagelijks leven elkaars vijand zouden zijn echte vriendschappen kunnen hebben. Het helpt kinderen om niet over vooroordelen na te denken en dat iedereen je vriend kan zijn. Zo maakt het eigenlijk ook niet uit wie de sneeuwpoppen wedstrijd gaat winnen in Hugo dieven in de sneeuw. Want ze zijn elkaars vrienden en het gaat eigenlijk meer om de gezelligheid en het meedoen aan de wedstrijd.

En wie er O dennenboom op het winterkoor gaat zingen? Allemaal natuurlijk!

Een prachtig boek over de belangrijkheid van vriendschap, winterslaapjes en lieve krokodillen te lezen voor kinderen op AVI M4 niveau!

Specificaties Hugo Dieven in de sneeuw

hugo de krokodil

Uitgeverij de Eenhoorn | Auteur: Mia Nilsson | 9789462915367 | juli 2020 | 40 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.