Prentenboeken over Lente, een vrolijke en schattige selectie

Lente! Eindelijk ben je er dan eindelijk. Na een zwakke winter en natte maanden is het echt volop zon! Overal bloesem als je in de natuur loopt en mocht je toevallig al bij een boerderij zijn langs geweest er zijn al veel baby dieren geboren! Daar horen schattige prentenboeken over Lente bij!

hoofd Prentenboeken over Lente

Prentenboeken over Lente

Ik wil je van te voren wel even waarschuwen, want er zitten zulke leuke boeken bij dat je die waarschijnlijk direct wil kopen en/of je kinderen krijgen spontaan zin in pannenkoeken of chocolade eieren of kersen. En de kans is ook nog groot dat ze direct op speurtocht bij de (kinder)boerderij willen, om te kijken of er al kleine baby’s zijn geboren. Stuk voor stuk vind ik deze prentenboeken over lente een echte aanrader in elk geval. Veel plezier!

Luuk en Lotje prentenboek over lente

De schrijfster van dochterlief haar lievelingsboek Gewonnen heeft weer een prachtig boek geschreven. Tweeling Luuk en Lotje beleven samen nieuwe avonturen in dit prentenboek over lente. In eerdere uitgaven ontdekten ze ook al de herfst en de winter.

Luuk is nog wel een beetje in de war als hij samen met Lotje naar buiten wil. Hij trekt zijn winterjas, wanten en sjaal aan. Maar dat hoeft niet meer want het is lente! In de tuin ontdekken ze een egel en een vogel die zijn nestje maakt en ze rennen achter een vlinder aan! Maar dan horen ze wat piepen? Het is een klein eendje en samen met papa ontdekken ze bij welke witte mama dit eendje hoort.

prentenboeken over lente

In dit prachtig vormgegeven boek ontdekken wij allemaal witte dieren. Paardjes, Schaapjes, Konijntjes en eendjes. De bomen staan prachtig in bloei en de lucht is mooi blauw. ’s Avonds thuis leest mama haar eigen kuikentjes nog knus een verhaaltje voor het slapen gaan voor.

DIt schattige prentenboek over lente heeft afgeronde hoeken om de omslag, stevig gelamineerde pagina’s en mooie heldere kleuren. Heel leuk als je zelf een tweeling hebt om deze reeks aan te schaffen over de seizoenen!

Auteur:  Ruth Wielockx | Uitgeverij: Clavis | 9789044829549 | 18 pagina’s | maart 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Saar in de lente

Saar gaat weer op pad met haar oma in dit prentenboek over lente! Dit keer ontdekken zij samen de lente. ( Saar in de herfst is ook een aanrader! )

Het is zulk lekker weer dat ze lekker hun jas thuis hebben gelaten. Ze zijn op weg naar de moestuin van oma. De appelboom van oma staat helemaal in bloei! Hij is helemaal roze! Oma legt uit dat al die bloemetjes bloesem zijn en dat die stuk voor stuk appeltjes gaan worden. Je mag ze dus niet plukken. In de boom ontdekt Saar 4 babyvogeltjes die hun bekjes wijd open hebben. Ze lusten wel een lekker wormpje!

Saar helpt oma goed in de moestuin en samen planten ze nieuwe pompoenplantjes. In de bloemenwei van boer Koos mag Saar een mooi boeket bloemen plukken. Dat is leuk allemaal prachtig gekleurde bloemen en heel veel vlinders! Maar dan hoort Saar wat piepen? Wat is dat?

Er worden kleine kuikentjes geboren! Er zijn ook lammetjes en kalfjes geboren. De boer zegt dat er elke nacht wel een kleintje geboren wordt. De boer geeft Saar een doosje eieren mee. Onderweg naar huis komen ze ook nog kuikentjes tegen van de eendjes.

Thuis gaat Saar snel aan de slag om eierdopjes en schaapjes te maken en van oma krijgt ze zelfs een heel speciaal ei. Namelijk een paasei! En die is van chocolade!

Wat vinden wij ervan?

Als groot fan van de boeken van Pauline Oud kan ik haast niet anders dan dit prentenboek over lente ook geweldig vinden. Ik vind het heerlijk hoe ze schrijft en hoe prachtig ze alles illustreert. Vooral de bloemen ( zie ook voorkant boek) zijn prachtig getekend waardoor je bijna zelf naar een zelfpluktuin gaat om een prachtig boeket voor jezelf bij elkaar te plukken.

Erg leuk ook dat ze samen met oma pompoenzaadjes gaat plukken die in Saar in de herfst als pompoenen weer gebruikt gaan worden voor Halloween natuurlijk.

Het boek is lekker groot, waardoor de tekeningen en tekst ook groot zijn en duidelijk leesbaar om samen met oma knus op de bank te lezen.

Auteur: Pauline Oud | Uitgeverij: Clavis | 9789044829884 | 28 pagina’s | februari 2017 | meer informatie vind je hier of bij lokale boekhandel

Het geheim van Haas

In dit schattige prentenboek over lente leren wij het geheim van Haas kennen. (Het geheim is nogal lekker, dus let op dat je zometeen misschien nog naar de winkel wilt gaan! )

In het wilde woud staat een grote boom en daaronder woont een hongerige Haas. En deze Haas is wel heel erg slim! Er komt een muisje aangesnuffelt en Haas vraagt of hij misschien een geheim wil horen. Dat wil muis wel, maar dan moet hij eerst gaan dansen samen met Haas onder de boom! Er komt een Vos aanlopen en hij kijkt er heel verbaasd naar. Muisje roept hem en vraagt of hij ook het geheim wil weten van Haas. Dat wil Vos wel, maar dan moet hij ook mee gaan dansen. En Eend sluit zich ook bij het dansen aan en de kouwe kikker wil het ook wel weten!

prentenboeken over lente

Een verbaasde uil ziet het allemaal terwijl hij voorbij vliegt en gaat op een tak in de boom zitten. Deze uil is heel wijs en weet precies wat Haas van plan is. Want de tak waar hij op zit gaat helemaal schudden van al dat gehop en dan plopplopplop ligt het wilde woud bezaaid met dikke sappige kersen! Daar smullen ze wel van!

Wat vinden wij ervan?

Heb jij nu net als ik ook trek in lekkere sappige kersen? Ik wel in elk geval elke keer dat ik dit boekje voorlees!

De illustraties zijn prachtige aquarel tekeningen en door het steeds herhalen van wat er komen gaat is het ook leuk voorspelbaar om de kinderen de laatste zinnen van Haas te laten zeggen.

In het wilde woud zijn er ook allemaal andere schattige dieren te ontdekken en heel veel paardenbloemen.

Auteur: Hannah Dale | Uitgeverij:  C de Vries-Brouwers | 9789053416259 | 26 pagina’s | januari 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Heksje Mimi tovert kuikentjes

heksje mimi

In dit prentenboek over lente loopt Heksje Mimi samen met haar vriendinnetje Roosje samen door het gras. Ze genieten van de lente met de zon en de vogels die vrolijk fluiten. Ze hebben zin in pannenkoeken en willen wat eieren halen bij haar kippenhok. Maar ze wordt geprikt! Lena de kip wil namelijk helemaal niet dat Mimi en Roosje eitjes van haar pakken. Ze zit er bovenop te broeden! Roosje legt Mimi uit dat Lena kuikens gaat krijgen uit haar eieren. Dat wil Mimi ook!

prentenboeken over lente

Ze vliegt weg naar de winkel om eieren te kopen. Ze komt thuis met zes eieren en gaat bovenop 1 ei zitten. Maar ze is te zwaar het ei breekt. Roosje probeert het ook, maar ook zij is te zwaar. Ze zetten Bobo de poes op het ei, maar hij wil helemaal niet broeden en het ei valt kapot op de grond. Ohw ohw wat een bende maken ze er van!

Mimi gaat op de bank liggen en stopt het ei onder haar oksel. Dat moet lukken! Maar Roosje heeft een beter idee en probeert een toverspreuk. En ja wat staat daar achter de deur? Wat horen ze nu piepen? Mimi springt op van de bank en hop daar gaat het vierde ei kapot. Oeps wat een rommeltje.

Als ze buiten komen komt kip Lena er aan gelopen met haar 4 kuikentjes! De toverspreuk heeft dus toch gewerkt! Van de overige 2 eieren bakken ze samen lekker pannenkoeken!

Wat vinden wij van dit prentenboek over lente?

Een prachtig prentenboek over lente en kuikentjes met de ondeugende avonturen die we van heksje Mimi gewend zijn. Op elke pagina kunnen de kinderen uiteraard op zoek naar poes Bobo, de spin en de muis.

De kleuren die gebruikt worden in dit boek zijn voornamelijk blauw, groen, oranje en rood in lekkere frisse tinten. Dochterlief en ik kregen in elk geval gelijk zin in pannenkoeken, gelukkig wilde ze niet zelf proberen om eieren uit te broeden!

Auteur: Kathleen Amant | Uitgeverij: Clavis | 9789044827354 | 26 pagina’s | februari 2016 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Prentenboeken over Lente

Met deze vier schattige prentenboeken over lente hoop ik jullie geïnspireerd te hebben voor aanvulling in je boekenkast of een leuk uitstapje met je kind(eren) naar de (kinder)boerderij of de bibliotheek.

Heb jij een favoriet prentenboek over lente?

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.