“Ik ken een mop” is geweldig voor de beginnende lezer!

Boeken vol moppen kennen we allemaal. En een oom die geweldige moppen kan vertellen heeft iedereen vast ook in zijn familie. Maar nu kan ook jouw kind die net leert lezen een mopje voorlezen of na het lezen vertellen! Ik ken een mop, lees je mee?

Ik ken een mop?

Vroeger vond ik het heerlijk om moppen te vertellen. Vaak via via gehoord of ergens gelezen. Joshua houdt ook ontzettend van grapjes en mopjes. Hoe leuk is het dan om zelf een mopje ergens te lezen en die dan met een brede glimlach voor te lezen? Joshua is vorig jaar begonnen met het leren lezen en zit nu in AVI M3. Toen ik “Ik ken een mop” voorbij zag komen, moest ik hem wel hebben. Speciaal voor Joshua, zodat hij ook mopjes kan lezen!

Ik ken een mop smilies

Ideaal voor leerlingen uit groep 3

In groep twee maak je al een beetje kennis met letters, maar in groep 3 ga je de letters echt leren! Midden groep 3 kan je dan al zinnen lezen. Hoe leuk is het dan om een boek vol moppen te hebben die je zelf kan lezen? Dit boek, ik ken een mop, start met een paar bladzijdes met niveau M3 (midden 3) en eindigt met E3. Ideaal voor leerlingen uit groep 3 en kinderen die net in groep 4 starten. Misschien ook leuk voor kinderen uit groep 2 die al zelf willen lezen. Maar ook kinderen uit groep 4 gaan dit een leuk boek vinden. Joshua heeft het met veel plezier gelezen!

Ik ken een mop M3

Lezen met een grote glimlach

Wanneer Joshua begint met lezen, verschijnt er een grote glimlach. Ik weet precies wanneer hij de bladzijde heeft gelezen, want daarna hoor ik hardop gelach. De mopjes, soms erg flauw, vallen in goede aard bij deze beginnende lezer, maar na een paar moppen wordt het toch te moeilijk. Er zitten namelijk meer E3 dan M3 mopjes in en laat dat nou nog echt even te moeilijk zijn. Wel erg jammer, want als er meer M3 in zat had hij er langer plezier van. Nu moet hij even wachten tot hij de moeilijkere woorden goed kan lezen.

Aanrader voor kinderen die niet van lezen houden!

Juf Joyce

Geweldige kleuren

Bij zo’n boekje als ik ken een mop, hoort natuurlijk fel kleurgebruik en dat heeft de illustrator begrepen. Lekkere felle kleuren rood, groen, geel en blauw springen je tegemoet en wat vind je van al die smilies? Alleen daarom is het al leuk om dit boekje te bekijken. Daarnaast is het ook nog een heel fijn formaat. Je stopt het makkelijk in een schooltas of in je laatje op school. En dat is toch heel fijn?

Ik ken een mop E3

Flauw of juist humor?

Tja, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik vind de mopjes erg flauw, maar eigenlijk doordat ze zo flauw zijn moet ik heel erg lachen. Ik vind het heerlijk om Joshua de mopjes, die hij heeft gelezen, te horen vertellen. Nu kan hij eindelijk zijn eigen mopjes lezen en door de humor pakt hij dit boekje ik ken een mop, toch even eerder dan een ander boekje. Heb je een kind dat niet van lezen houdt? Dan is dit boekje zeker iets om uit te proberen. Want van een beetje humor wordt toch iedereen blij?

Specificaties Ik ken een mop!

Auteur: Liesbeth Elseviers | Uitgever: Baeckens│ 9789059247529│april 2021│77 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.