Oceanorama – een kijkje diep in de zee

Van sommige boeken weet je al meteen dat ze een succes zullen zijn. Dat had ik dus bij ‘Oceanorama’. Ik heb de 2 voorgangers hier al in huis, en die boeken zijn hier thuis én in mijn kleuterklas ontzettend populair. Met Oceanorama ga je 180 dieren ontdekken die in de zee leven, met je magische kijkglas. En dat blijft leuk om te doen!

oceanorama

Het boek met het magische kijkglas: Oceanorama

Onder de golven van de oceaan ontvouwt zich een buitengewone wereld van verrassende dieren, zoals eenhoornhaaien, chocolate chip zeesterren en zeedraken. Ontdek indrukwekkende oude en hedendaagse zeedieren, van atletische supersterren en vangtandvissen tot vleugelslakken en vissen zo groot als auto’s of bussen.
Als je je magische kijkglas erbij neemt, ga je op avontuur in de oceaan en kun je wel 180 verschillende dieren ontdekken.

magisch kijkglas

Een korte uitleg over het boek Oceanorama

Oceanorama is niet het eerste boek dat bij Davidsfonds Infodok is verschenen met zo’n magisch kijkglas. Er zijn al 2 andere delen verschenen, en beide delen hebben wij al mogen reviewen voor StoerLeesVoer:

Ken je deze serie nog niet? Lees dan snel verder, en laat je verbazen. Want deze boeken zijn prachtig geïllustreerd, ontzettend leerzaam en vooral gewoon heel tof. Magisch bijna. Er zit een ‘magisch kijkglas’ voorin het boek. Daarin zitten drie verschillende gekleurde lenzen. Als je door de rode lens kijkt, zul je alle vissen kunnen onthullen. Kijk je door de groene lens, dan zie je juist de habitat van de dieren. Hoe ziet hun leefomgeving er eigenlijk uit?

Als je door de blauwe lens kijkt, zie je allerlei andere zeedieren. Denk bijvoorbeeld aan een bultrugdolfijn, dwergschildpad of pinguïn. Of een zeeolifant, potvis of inktvis. Er is in Oceanorama ontzettend veel te ontdekken. Vind je het wat onhandig, met de lens voor je oog, of heb je behoefte aan een extra lens? Achterin het boek kun je ook de QR-code scannen. Zo kun je je telefoon omtoveren in een extra kijkglas. Dat kijkt misschien net wat makkelijker.

Een pareltje voor je boekenverzameling

Oceanorama (en ook de voorgangers Dinorama en Insectorama) zijn echte pareltjes voor je boekenverzameling. Toen dit boek hier binnen kwam, werd het meteen gepakt en er werd volop naar gekeken en alles werd ontdekt. En zo gaat dat ook in mijn kleuterklas. De kinderen zijn ontzettend enthousiast over deze boeken. Als je ze aanleert hoe ze voorzichtig met de lens moeten werken, kunnen ze dit heel goed zelfstandig!

De tekeningen zijn echt prachtig van Oceanorama. Je start elke keer met de oceaanwereld. In deze oceaanwereld staat er elke keer een andere zee of oceaan centraal (bijv. de Noordelijke IJszee, de Stille Oceaan, het Groot Barrièrerif of de Middellandse Zee). Daar lees je wat info over dit specifieke natuurgebied. En zul je onder de indruk zijn van de cijfers! Je kunt daar met je magische lens alvast op ontdekking gaan, maar wanneer je de bladzijde omslaat, kom je bij ‘het uitkijkpunt’ en daar zie je alle kenmerkende dieren, planten en vissen voor dat stuk zee of oceaan.

Op ontdekkingstocht bij het uitkijkpunt

Als je bij dat uitkijkpunt dus met je verschillende lenzen kijkt, ontdek je steeds nieuwe dingen. Op de volgende pagina’s van Oceanorama kun je dan kijken of je alle vissen en andere zeedieren hebt gevonden. Daar worden deze dieren namelijk allemaal los getekend. (de tekeningen zijn fijne potlood- of pentekeningen in zwart-wit, met ontzettend veel details). Daar lees je van ieder dier zijn naam, en een leuk weetje. Leuk om te vermelden is dat achterin het boek nog een hoofdstuk is opgenomen over de prehistorische oceanen. Daar kun je dus speuren naar inmiddels uitgestorven dieren.

Ik vind deze boekenserie zo tof, dat ik deze echt aan iedereen wil aanraden. En ik hoop dat er nog heel veel nieuwe delen gaan verschijnen na Oceanorama!

Specificaties ‘Oceanorama’

Auteur: Barbara Taylor | Illustraties: Carnovsky | Vertaling: Saskia Martens | Uitgeverij: Davidsfonds Infodok | 9789002278259 | 10 oktober 2023 | 64 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.