Dinorama – Een tof dinoboek met magisch kijkglas

Een dinoboek anders dan andere dinoboeken. Zo kun je ‘Dinorama’ zeker wel omschrijven. Want elk boek over dino’s heeft wel toffe weetjes over deze reuzen uit de oertijd. Maar Dinorama heeft ook een magisch kijkglas, waardoor je kan speuren naar dingen die voor het blote oog verborgen blijven.

kaft

Met Dinorama terug naar de tijd van de dinosauriërs

Maak je klaar voor een reis in de tijd en maak kennis met de machtige dinosauriërs, weelderige planten, prachtige bloemen en bijzondere vroege zoogdieren die ooit leefden op onze planeet. Dinorama kijkt niet naar de tijdperiodes waarin de dino’s hebben geleefd (want niet alle dino’s leefden immers op hetzelfde moment), maar naar de plek op de aarde. Want in het Midden-Oosten kwamen bijvoorbeeld weer hele andere dino’s voor dan in Antarctica.

Aan de slag met het magische kijkglas

Dit boek Dinorama heeft een magisch kijkglas. Dit heeft wel wat weg van zo’n ouderwetse 3D-bril. Dit is een strook, met daarin 3 verschillend gekleurde lenzen. Als je de rode lens gebruikt, kun je de dinosauriërs ontdekken die er op die plaat verstopt zijn. Als je met je groene lens door Dinorama speurt, kun je juist de omgeving bewonderen. Met de blauwe lens tenslotte ontdek je de planten en andere prehistorische dieren die hier leefden. Er leefden vroeger immers meer diersoorten dan alleen dino’s!

Wat een leuke originele invalshoek geeft dit magische kijkglas zeg! Als je het boek voor het eerst ziet, valt meteen de prachtige vormgeving op. De voorkant is een groot, rood kijkglas, waardoor je meteen een angstaanjagende tyrannosaurus ziet. Het kijkglas maakt meteen nieuwsgierig, je gaat meteen op ontdekkingstocht in de wereld van de dino’s. De blauwe lens vonden wij het moeilijkst om hierdoor te kijken, maar toen we deze voor de cameralens van de telefoon hielden om een foto te maken, viel op dat de platen dan ineens haarscherp werden!
En met de QR code achterin het boek (daar kwam ik pas later achter….) kun je je smartphone in een magisch driekleurig kijkglas veranderen!

Drie soorten bladzijdes

In Dinorama zijn 3 verschillende soorten pagina’s te vinden. Zo start elk deel met een pagina ‘Waar in de wereld?’. Je bezoekt zo elke keer een ander werelddeel. Je ontdekt waar dat land lag, en hoe de habitat van de dino’s er daar uitzag.
Vervolgens heb je een dubbele pagina, die het uitkijkpunt heet. Daar sta je midden in de omgeving, en kun je de omgeving volledig in je opnemen. Je ziet daar de dino’s, bijzondere planten en bijzondere dieren uit die tijd.
Tenslotte heb je elke keer 2 pagina’s met de soortengids, met daarin de dieren die je op de plaat kunt terugvinden. En dan is er een uitsplitsing gemaakt in de dino’s op één bladzijde, en de overige prehistorische dieren en planten op de andere pagina. Daar kun je dus heel veel info vinden.

Dit vond ik wel heel interessant. Vooral omdat ik al wel veel boeken heb gelezen over dino’s, dus die info ook in andere boeken wel te vinden is, maar de info over de planten en andere prehistorische dieren nog niet. Heel leuk om te zien welke planten nu bijvoorbeeld nog bestaan, of van welke diersoort van nu het wat weg heeft.
Dit boek Dinorama is echt een pareltje, vooral door de prachtige vormgeving. Het boek is lekker groot, waardoor je echt een bijzonder en opvallend boek in handen hebt. Een must voor elke dino-liefhebber!

Specificaties Dinorama

Auteur: Lucy Brownridge | Illustraties: Carnovsky | Uitgeverij: Infodok | 9789002273704 | november 2021 | november 2021 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.