De kleine ijsbeer en de verdwenen vissen, een serieus probleem

De kleine ijsbeer bestaat al weer 30 jaar! Dat is 5 jaar langer dan de mooiste vis van de zee! Het nieuwste boek gaat over Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen van uitgeverij De Vier Windstreken.

De kleine ijsbeer

kleine ijsbeer en de verdwenen vissen

In dit verhaal merkt het ijsbeertje dat de vissen waar hij vorige zomer nog van smulde zijn verdwenen uit de baai. Samen met zijn vriendjes bedenkt Lars een dapper plan waarmee ze de vissen én zichzelf helpen.

Samenwerken tegen de mens

Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen is voor kinderen leuk geschreven en getekend. Het wordt al snel duidelijk dat het de schuld is van de mensen dat de dierenvrienden geen vis meer hebben om te eten. Het ijs smelt ook nog eens en er komen allemaal schepen die het ijs nog verder kapot maken. Onder water is het hierdoor heel druk voor de vissen en daarom blijven ze weg. Maar voor de vele vogels, ijsberen en zeehonden is dit niet fijn want die raken zo hun eten kwijt.

kleine ijsbeer en de verdwenen vissen

Gelukkig weten de dierenvrienden hulp van hun eigen soort in te schakelen waardoor de mens verdwijnt.

Een prachtig boek over samenwerken en tegelijk ook over de waarheid dat de mens de natuur beschadigd door rustige gebieden voor dieren te verstoren en kapot te maken.

Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen dat past bij een thema over de noordpool of de zuidpool. Over de zee en over dieren. En over thema’s die passen bij klimaatverandering en zuinig omgaan met de aarde en alles wat er leeft en groeit en bloeit.

Specificaties Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen

Auteur:  Hans de Beer | Uitgeverij: De vier windstreken | 9789051165999 | 32 pagina’s | augustus 2017 | meer informatie vind je hier

Een ander boekreview hier op StoerLeesVoer van de kleine ijsbeer is kleine ijsbeer help me vliegen

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.