Kikker en de vallende ster, een mooi verhaal

Iedereen ziet een vallende ster, maar Kikker niet. Kikker keek net de verkeerde kant op. Hij was eerst verdrietig, maar bedacht toen hoe hij zijn vrienden gelukkig kon maken. Ook zijn vrienden Rat, Haas, Varkentje en Eend hadden een plan. Een mooi verhaal over vriendschap en… de mooiste nacht van Kikker zijn leven!

Kikker en de vallende ster

Kikker op zoek naar een vallende ster

Samen met zijn vriendjes Haas, Varkentje en Eend, gaat Kikker op zoek naar een vallende ster. Eerst weet hij niet wat dat eigenlijk is, maar Haas, die natuurlijk altijd alles weet, legt het uit aan Kikker. Ze wachtten lang, zonder dat er iets gebeurde. Maar toen, ineens zagen Varkentje en Eend een prachtige ster die héél snel naar beneden schoot. Haas had het ook gezien. En Kikker? Die keek helaas net de andere kant op.

Enthousiast riep Varkentje dat ze nu een wens mochten doen. Kikker was teleurgesteld, omdat hij als enige geen wens mocht doen. Met een traan op zijn wang loopt hij naar huis. En af en toe keek hij hoopvol omhoog. Hij kwam Rat tegen en Kikker vroeg aan hem waar hij de vallende ster weer kan vinden. Maar Rat zei dat die allang opgebrand is.

Kikker en de vallende ster

Opvrolijken en elkaar blij maken

Kikker viel verdrietig in slaap. En zijn vrienden hadden het met hem te doen. Maar Kikker kreeg ineens een idee, waar hij weer vrolijk van werd. Hij besloot namelijk om zijn vrienden te verrassen met iets waarvan Kikker had gedacht dat ze dat gewenst zouden hebben bij het zien van de vallende ster. En zo ging hij Eend thee brengen, Varkentje kreeg verse eieren en Haas gaf hij een nieuw boek.

Kikker en de vallende ster

Ondertussen hadden Rat, Haas, Eend en Varkentje iets heel moois bedacht. Ze maakten een luchtballon en knipten zelf sterren. Door een geluid werd Kikker wakker en zag toen hij naar buiten keek niet één vallende ster, maar heel veel! Voor zijn huisje landde toen de luchtballon met zijn vrienden en hij rende blij naar ze toe. En samen vlogen ze boven de wereld en gingen op zoek naar nog veel meer sterren.

Ik vond het een prachtig verhaal over vriendschap en elkaar aanvullen en blij maken. Het enige nadeel van dit verhaal is dat mijn zoontje ook steeds een vallende ster wou zien, haha.

Musical van het verhaal

Theater Terra maakte ook voorstelling een voorstelling van Kikker en de vallende ster. Deze was te zien van september 2018 tot en met maart 2019. Na de voorstelling mochten alle kinderen in de foyer van het theater hun eigen wens op een ster schrijven en daarna in Kikker’s wensboom hangen. Dat vond ik zo’n leuk idee dat ik na het lezen van het boek voor mijn zoontje ook een ster heb gemaakt. Hij mocht zijn wens erop tekenen. En ik liet de ster voor hem vallen. Heeft hij ook, net als Kikker, toch een vallende ster gezien.

Leuke lesideeën

Andere leuke ideeën met Kikker en de vallende ster kwam ik tegen op de site van de KleuterUniversiteit. Anke van Boxmeer en Els van Dijck maakten een uitgebreid pakket – met vele lesdoelen – waarin je reken- en taalactiviteiten, sociaal-emotionele activiteiten, een muziekles, een spel- en bewegingsles, een les ontdekkend leren en een creatieve opdracht bij het boek kunt vinden.

Specificaties Kikker en de vallende ster

Auteur: Max Velthuijs | Uitgeverij: Leopold | 9789025875480 |november 2018 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.