Boeken thema dinosaurus, een overzicht van allerlei soorten dino verhalen

Afgelopen zomer is voor ons toch wel in het teken van de dino’s! We zijn naar een heuse bewegende dino show geweest en we hebben alle Jurassic films bekeken. Van de ouderwetse, tot de nieuwere en de meest recente Netflix serie voor een jonger publiek. Maar de liefde en fascinatie voor dinosaurussen is iets wat tijdloos is. Jong en oud zijn gefascineerd over deze oude reuzen die ooit onze aarde bevolkt hebben. Naast musea en films, zijn boeken natuurlijk geweldig om je kennis en informatie te verrijken. Hoog tijd voor een ‘Boeken thema dinosaurus’ overzichtsblog!

hoofd Boeken thema dinosaurus

Onze boeken thema dinosaurus

We hebben ontzettend veel gave en diverse boeken met het thema dinosaurus op onze website. Er is al eens een blog geschreven met leuke dino prentenboeken. Maar nu hoog tijd voor een verse verzamelblog met dit onderwerp. Hieronder volgen boeken waarvan we reviews hebben en aansluitend deel ik nog wat extra tips.

1. Blijf van de dinosaurus af!

Dit voelboekje met spannende geluiden is voor de allerjongste dino-fans! Met lieve afbeeldingen en zachte kleuren is het een leuke kennismaking en een mooie eerste toevoeging in de lijst van boeken thema dinosaurus!

 • Aanbevolen voor 0-2 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
boeken thema dinosaurus

2. Zigzag dinosaurussen

Van klein gaan we naar groot in boeken met thema dinosaurussen. Heel GROOT. Zigzag dinosaurussen is wel 2 meter breed namelijk! Daarmee maak je nog eens indruk. Er is genoeg te zien en ontdekken!

 • Aanbevolen leeftijd 4 – 8 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
boeken thema dinosaurus

3. Het grote boek over dinosaurussen in boeken met thema dinosaurus

Het derde item in boeken met thema dinosaurus, is een heus uitklapboek! Grote bladzijdes met toffe illustraties klap helemaal open om nog meer te kunnen ontdekken en beleven. Het staat bomvol informatie en is voor een ruime leeftijd interessant.

 • Aanbevolen leeftijd 6-12 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
boeken thema dinosaurus

4. Karels grote boek over dinosaurussen – Liesbeth Slegers

Liesbeth Slegers heeft dit vierde item in onze boeken met thema dinosaurus lijst geschreven en geïllustreerd! Heel erg leuk om in haar visie en wereld van dino’s te kunnen stappen. Het past dan ook perfect bij de doelgroep die al snel dit boek als favoriet zullen hebben.

 • Aanbevolen leeftijd 2 – 6 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
boeken thema dinosaurus

5. De ultieme dinosaurus encyclopedie – Chris Barker

Ultiem is dit boek met thema dinosaurus. Dit boek is realistischer weergeven en er zit ook nog eens een fantastische app bij om de dino’s tot leven te laten komen. Dit is één van onze favoriete dino boeken die we op de site hebben staan!

 • Aanbevolen leeftijd 4 – 12 jaar
 • Vooledige review met foto’s vind je hier

6. De ontdekking van de dinosaurussen – Jan Leyssens

Dit boek in thema dinosaurus komt met een leuke lestip! Aan de hand van een onderzoeksvraag kunnen kinderen hun eigen dino gaan ontwerpen. Nieuwsgierig naar hoe Ellen geïnspireerd werd door dit toffe boek? Lees de review!

 • Aanbevolen leeftijd 6 – 12 jaar
 • Volledige review met lestip en foto’s vind je hier

7. Het ontstaan van het leven in boeken thema dinosaurus

Dit boek is een persoonlijke favoriet hier in huis. Het doet mij denken aan een boek wat ik zelf had vroeger. De illustraties zijn gedetailleerd, er is een tijdlijn, en het hangt tussen veilig en spannend in. Sommige prehistorische monsters zijn zo bizar, we zoeken ze graag op in dit boek!

 • Aanbevolen leeftijd 8 – 12 jaar
 • Volledige review met video en foto’s vind je hier

8. Hoe alles begon

Hoe alles begon is niet een boek alleen over dinosaurussen. Het is een boek van oerknal tot nu, en daar komen natuurlijk ook de dino’s in aan bod. Daarom staat dit boek ook in deze lijst van boeken thema dinosaurus. Een fijn informatief boek wat lekker divers is!

 • Aanbevolen leeftijd 8- 16 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier

9. Wat als prehistorische dieren vandaag leefden?

Dit boek is weer vanuit een heel ander oogpunt geschreven maar het past perfect in deze boeken met thema dinosaurus lijst! Wat als… prehistorische dieren vandaag leefden? Dit boek vertelt het je, en laat het ook zien met toffe foto’s. Nieuwsgierig? Dat snap ik wel!

 • Aanbevolen leeftijd 6 – 12 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier

10. Groot gluurboek dinosauriërs in boeken thema dinosaurus

Ga interactief aan de slag met dit toffe gluurboek! Gebruik het vergrootglas en ga op zoek naar de dino’s. Kinderen kunnen lekker actief bezig zijn en er staat fijne en duidelijke kennis en weetjes bij. Geliefd bij jong en oud.

 • Aanbevolen leeftijd 4 – 12 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier

11. Jake en de T.rex – Thé Tjong-King

Een spannend, verhalend en informatief boek van de hand van Thé Tjong-King. Dan weet je al dat dit een pareltje is! Prachtige illustraties en een tof verhaal. Wat wil je nog meer?

 • Aanbevolen leeftijd 4 – 8 jaar
 • Volledige review plus foto’s vind je hier
jake en de t.rex

12. Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren

Een magnetisch prentenboek met dino’s, daar gaat menig kind enthousiast over worden natuurlijk! Deze oeroude monsters verliezen nooit hun kracht. Vele kinderen en volwassenen blijven gefascineerd door deze oude reuzen die ooit onze aarde bevolkt hebben. Het Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren is een leuke andere manier om met dinosaurussen bezig te zijn. Voor jonge kinderen. Maar ook voor beginnende lezers hebben we een leuk spel bedacht met dit boek!

hoofd Magneetboek dinosaurussen en andere prehistorische dieren

13. De wereld van Gigantosaurus

In het Krijt tijdperk leefden er vele verschillende soorten dinosaurussen. De grootste en de sterkste was wel de Gigantosaurus. Over deze reus is er de Netflix animatieserie De wereld van Gigantosaurus. Een succes bij kinderen van alle leeftijden. En nu is er ook een prentenboek over deze gigantische Gigantosaurus! Stoer leesvoer voor dappere dinofans!

hoofd

14. Dino’s geven nooit op

Als er op een dag een surfwedstrijd wordt gehouden, weet Dina zeker dat ze die gaat winnen. Of zou ze erachter komen dat er ook iets is wat ze niet zomaar dino-doen kan? Een schitterend verhaal over vallen en opstaan; Dino’s geven nooit op!

hoofdfoto

15. Dino’s en hoe ze te verstoppen, vol grootse verstopplekken

Sam heeft een wel heel speciaal huisdier: een dino! De twee doen alles samen en zijn onafscheidelijk. Elke week gaat Sam naar papa. Maar er is een probleem: papa vindt dat dino’s niets voor meisjes zijn. Sam verzint een plan om Dino stiekem mee te nemen. Ze gaat hem namelijk verstoppen, maar of dat nou zo’n goed idee is? Een verhaal over verwachtingen doorbreken en aanvaard worden. Voor jong en oud, vanaf 6 jaar.

kader hoofd Dino's en hoe ze te verstoppen, vol grootse verstopplekken

16. Het grote boek over dinosauriërs

Dino’s zijn cool! Dat is niet alleen mijn mening, heel veel jonge kinderen delen deze mening met mij. En ze zijn helemaal cool in ‘Het grote boek over dinosauriërs’. Want daar zijn er enorm veel pop-ups, flapjes en schuifjes, en kun je je urenlang vermaken met de tofste dino weetjes. Onmisbaar in deze blog over boeken thema dinosaurus.

het grote boek over dinosauriërs

Welke boeken in thema dinosaurus met recensie zijn nog meer leuk?

We zitten niet stil met reviewen en ik zal deze thema blog dan ook actueel houden met onze dino reviews. Soms zijn er ook boeken die niet per se over dinosaurussen gaan, maar wel een dino bevatten. Zoals bijvoorbeeld in de Doktersaurus. Dit is een boek met het thema ziek zijn, maar met een dino. Een leuke combinatie. De link in de review vind je hieronder tussen andere leuke linkjes van boeken met thema dinosaurus die een recensie hebben.

Thema

Kinderboeken

Leesboeken

welkom in de wereld van de dinosauriërs

Boeken thema dinosaurus zonder recensie

En dan zijn er nog heel veel meer toffe boeken* waar we (nog) geen review* van hebben op de site. Hieronder dus nog de laatste tips voor boeken met thema dinosaurus. Heb je zelf nog een tip of een favoriet boek binnen dit thema? Laat het ons vooral weten!

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.