MeerMonster, Dolfje Weerwolfje een boek van Paul van Loon

In april heb je de blog van Elias kunnen lezen over zijn bezoek aan Paagman waar het boek spookweerwolven van Paul van Loon werd gepresenteerd.  Tijdens dat boek komt ook een stukje over MeerMonster naar voren. In zijn blog liet hij al weten dat hij ook een review ging schrijven over dit boek, MeerMonster. Hieronder zijn review over dit nieuwe boek van Paul van Loon. Als je een boek wil lezen dat spannend én grappig is, dan is dit boek iets voor jou. Voor ouders wel een kleine waarschuwing. Je zoon of dochter kan na het lezen van dit boek weleens een nachtje slecht slapen.

Een tipje van de sluier

Op een nacht komt de vader van Dolfje en Timmie thuis met een emmer zalmen, maar er zit een vreemd wezentje in. Opa zegt dat het een Selkie is, een wezentje uit Schotland, en dat het snel terug moet naar zijn geboortemeer anders gaat het dood. Dat wil Dolfje niet laten gebeuren. Dus gaat hij samen met Noura, pa, Leo en Timmie naar Schotland. Ze ontmoetten een Half weerwolf: Amber MacAmber, samen met hem reizen ze door bijna heel Schotland. Maar verbeeldt Dolfje het zich maar, of worden ze echt gevolgd door een geheimzinnige gedaante?… Een Meermonster?

MeerMonster

Het MeerMonster is een boek om te griezelen

MeerMonster is een echt boek om te griezelen. Het is vooral een schrik als je opeens de geheimzinnige achtervolger ziet afgebeeld, en je je het hele verhaal hebt afgevraagd wie dat is. Die gaat je twee dagen uit je slaap houden. Verder heeft het verhaal ook veel te maken met vriendschap omdat Dolfje een sterke band met de Selkie krijgt. De laatste loodjes van het boek zijn erg spannend omdat degene tegen wie Dolfje pa, Timmie, Noura, Amber MacAmber en Leo vechten erg sterk is.

Maar ook grappig, met mooie illustraties

In het MeerMonster zijn soms ook grappige stukjes, zoals het stukje dat pa en Leo wedstrijdjes gaan doen tegen Schotten en alles winnen behalve het doedelzakspelen. De illustraties zijn ook mooi, Ik ben zelf ook in Schotland geweest en ik vond het landschap goed nagetekend. De illustrator weet sommige personen op een afbeelding goed verborgen te houden. Het is soms ook erg grappig dat Amber MacAmber dubbel ziet.

Anders dan de andere boeken van Dolfje

Ik vond het MeerMonster vergeleken met de andere Dolfje Weerwolfje boeken veel griezeliger, omdat veel dingen erg lang geheim worden gehouden. Je doet ook lekker lang over dit boek, daar kun je je week mee vullen. Voor mensen die willen griezelen raad ik dit boek aan. Dus als je een spannend maar ook een grappig boek wil lezen dan is dit boek iets voor jou.

Specificaties MeerMonster

Auteur: Paul van Loon | Uitgever: Leopold | 9789025876791 | februari 2019 | 216 pagina’s | AVIE4 | Meer informatie op bol.com of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

MeerMonster
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.