Mijn grote voertuigenboek – een flapjesboek

Ik heb een neefje dat gek is op auto’s. En toen hij dit boek bij mij thuis op tafel zag liggen, werd zijn aandacht daar meteen naartoe getrokken. Want ‘Mijn grote voertuigenboek’ is ontzettend leuk én aantrekkelijk voor jonge kinderen, omdat hier meer dan 40 flapjes in te vinden zijn!

mijn grote voertuigenboek

Allemaal verschillende voertuigen in mijn grote voertuigenboek

Op de bouwplaats, bij het ziekenhuis of op de snelweg – overal zijn voertuigen onderweg. Ze vervoeren mensen, dieren en spullen. En ze maken het werk een stuk gemakkelijker.
Wie rijdt er in de tractor? Wat zit er achter de luiken van de brandweerwagen? En wie zit er in de ambulance?
Kijk achter alle flapjes en ontdek jouw lievelingsvoertuig!

Heel veel flapjes

Ik kan het me nog goed herinneren van toen mijn eigen kinderen jong waren. Er was een tijd dat mijn kinderen echt alleen maar flapjesboeken wilden lezen. Eindeloos werd er dan gekeken wat er onder die flapjes zat (al wisten ze dat inmiddels natuurlijk al lang). Boeken met flapjes hebben vaak een magische aantrekkingskracht op jonge kinderen. Ze kunnen hier echt goed zelf mee bezig zijn. Waardoor een boek niet alleen maar lezen en luisteren is, maar je er ook echt iets mee kan doen.

In ‘Mijn grote voertuigenboek’ zijn wel meer dan 40 flapjes te vinden. Zeker de eerste keer als je dit boek open slaat, is het soms nog wel heel lastig om de flapjes te vinden. Het is de eerste keer dan ook aan te raden om dit boek even samen met je kind te lezen, zodat je kunt helpen om de flapjes even met beleid open te maken. Zo weet je zeker dat ze heel blijven.

vuilniswagen

Een inkijkje in verschillende voertuigen

Als je de flapjes omhoog doet in Mijn grote voertuigenboek, kun je soms echt letterlijk een inkijkje krijgen in verschillende voertuigen. Wat zit er bijvoorbeeld in de kiepwagen? Hoe ziet de cabine van de machinist van de ICE trein eruit? En hoe ziet de binnenkant van een camper er eigenlijk uit?
Met dit boek ontdek je heel veel verschillende voertuigen, van een auto en fiets, tot een tractor, vuilniswagen, vrachtwagen en paardentrailer.

‘Mijn grote voertuigenboek’ is niet echt een informatief boek (wat ik eigenlijk in eerste instantie dacht), maar eerder een verhalend boek, met een kort verhaaltje bij elke illustratie. Er wordt beschreven wat er bij die situatie aan de hand is, en wat je nog meer kunt zien. Ik weet zeker dat alle kleine liefhebbers van auto’s (en andere voertuigen) dit een fantastisch boek zullen vinden, waar ze eindeloos flapjes open kunnen gaan maken!

Specificaties ‘Mijn grote voertuigenboek’

Auteur: Susanne Gernhäuser | Illustraties: Peter Nieländer | Vertaling: Studio Bos | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789493236837 | 12 september 2023 | 24 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.