Miljonairskind, een geheim van het onderhuis

Mijn zoon Mels van 11 koos het boek Miljonairskind uit. Hij moest namelijk voor school een boekbespreking doen. En er zijn weinig dingen die hij zo erg ‘haat’ als een boekbespreking. Om er een klein beetje plezier in te brengen ging ik met hem naar de mooiste boekenwinkel van Zwolle, of van Nederland, namelijk Waanders in de Broeren. En binnen 5 minuten was het uitzoeken gepiept: een miljonairskind, daarover wilde hij direct lezen. Want wie wil er nou geen miljonairskind zijn?

Het boek heeft zelfs een eigen trailer:

Het geheim van het onderhuis

In Miljonairskind, het geheim van het onderhuis, gaat het over het bijzondere leven van Zilver. Hij woont met zijn ouders namelijk in een huis wat in tweeën is gesplitst. Boven staat hun gewone huis. Beetje armoedig en niet goed onderhouden. En zo ziet Zilver er zelf ook uit: oude kleding, schoenen die te klein zijn. Maar onder het huis, daar is een wereld zoals je die nog nooit hebt gezien. De ouders van Zilver hebben namelijk een loterij gewonnen en zijn multimiljonair. Maar ze zijn ook gewaarschuwd dat mensen om hen heen vast geld van ze willen. En daarom doen ze alsof er niks veranderd is. En woont de familie zelf in het onderhuis: met een achtbaan, een dierentuin en een zwemparadijs. Compleet met een butler, elke dag een vijf gangen diner en een soort ‘siri’ aan wie je hardop vragen kan stellen.

boomhut alternatief

Geheim

In miljonairskind kent niemand het geheim van deze familie, alleen een goede vriend van Zilvers vader. Maar zelfs zijn opa en oma komen op bezoek in het bovenhuis, waar ze zich dan ook speciaal voor omkleden om maar niks te laten zien van hoe rijk ze zijn. Totdat Zilver zijn vriend Lennon in vertrouwen neemt en hun huis aan hem laat zien. De vader van Lennon hoort hun er over praten. En vanaf dan gebeuren er vreemde dingen in huis, tot aan een grote reddingsactie aan toe. Daarover ga ik niet al teveel verklappen, behalve dat Zilver en Lennon op erg creatieve manieren ervoor zorgen dat het onderhuis geheim blijft en de inbreekactie weinig succes heeft. Lees het in Miljonairskind.

Ilona de Lange, Micky Dirkzwager

Over de schrijfster en illustrator

Het Miljonairskind is geschreven door Ilona de Lange en geïllustreerd door Micky Dirkzwager, Nederlandse dames dus. Ilona (1980) woont in Zoetermeer en schrijft naast haar baan als communicatieadviseur. Micky (1998) woont in Utrecht en volgt daar de opleiding illustratie. Inmiddels hebben ze samen ook een vervolg geschreven van het Miljonairskind, namelijk een boek over de geheime verdieping. Die gaan wij dus zeker ook lezen!

Miljonairskind is een leuk boek

Mels zijn conclusie: Miljonairskind is echt een leuk boek. En dat is een mooi compliment voor een boekbespreking-boek. Hij vindt het verhaal leuk, en op sommige stukjes ook wel spannend. ‘Als het echt spannend begint te worden, dan komt er vaak een soort flauwe grap, waardoor het weer gewoon een leuk verhaal wordt.’ Bij de beschrijving van het boek staat dat kinderen die de Boomhut boeken leuk vinden, dit boek ook leuk vinden. Dat klopt voor Mels ook, hoewel het echt een heel ander verhaal is. Het verhaal is natuurlijk vol fantasie, maar het is wel zo geschreven en geïllustreerd dat je het direct voor je ziet. Het zou best eens waar kunnen zijn….

Specificaties Miljonairskind

Auteur: Ilona de Lange | Illustraties: Micky Dirkzwager | Leopold | september 2019 | 9789025878023 | 193 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of hier

Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.