De Horzel – opnieuw een derde spannende thriller

De Horzel is het derde deel van een thriller trilogie. Geschreven door de Duitse auteur Marc Raabe. Kort geleden las ik het tweede boek (Kamer 19), en Selena las eerder al het eerste deel. Spannende thrillers die zich afspelen in Berlijn. Met veel actie en verhaallijnen rondom rechercheur Tom Babylon die door de verschillende boeken heen lopen, terwijl je ze ook los van elkaar kunt lezen. Maar je begrijpt, ik was na deel 2 natuurlijk razend benieuwd hoe het verder zou gaan, dus las De Horzel gelijk daarna.

De Horzel

Popconcert

De Horzel begint met het popconcert van zanger Brad Galloways. In de coulisse van het concert staat een onbekende vrouw die een envelop in haar handen geduwd krijgt, om aan de zanger te geven. Wat er ook precies in de envelop zit, Galloways schrikt zich een ongeluk. De tijd wordt doorgespoeld naar een dag later, waar Galloways gevonden wordt in een hotelkamer. Dood, op een gruwelijke manier vermoord. De details lees je wel in het boek…Deze moord is de start van een ingewikkelde zoektocht. Niet alleen naar de moordenaar, maar ook naar de vraag waarom Galloways vermoord is.

Marc Raabe

Op onderzoek

Rechercheur Tom Babylon en psycholoog Sita gaan aan de slag met deze zaak, net als in de eerdere 2 boeken. In het Kamer 19 had de zaak ook te maken met het verleden van Sita. En in De Horzel wordt langzamerhand duidelijk dat het verleden en ook huidige leven van Tom meespeelt in het verhaal. Verleden en heden lopen door elkaar heen, en op het oog onbekenden blijken toch met elkaar te maken te hebben. Ook Tom’s eigen rol wordt onderzocht in deze zaak. In de Horzel zie je Tom niet alleen als rechercheur, maar ook als prive persoon en echtgenoot. Door alle paniek en stress gedraagt hij zich in dit boek best extreem op sommige momenten, maar het blijft wel geloofwaardig.

Wie nu wat heeft gedaan, en waar de titel De Horzel vandaan komt, blijft lang spannend in het boek.

De Horzel

In deel 1 was nog niet zo duidelijk of de verhaallijnen met elkaar te maken hebben. Dat wordt in Kamer 19 en in De Horzel steeds duidelijker. Ik vind de boeken zelf meer detective achtig, dan echte thrillers. Het maakt nieuwsgierig om door te lezen: je wilt graag weten hoe het afloopt, maar ook wie nu welke rol heeft gespeeld. Wel spannend, maar niet eng.

Tot mijn verrassing blijkt deze reeks boeken rondom Tom Babylon geen trilogie te zijn, want aan het einde van het boek lees ik dat er een vierde boek aan komt. Nu maar wachten tot februari 2023!

Specificaties De Horzel

Auteur: Marc Raabe | Uitgever: AW Bruna | Vertaald door Marcel Misset | Juni 2022 | 9789400514034 | 464 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De Horzel
Footer 8 met bol verwijzing
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.