Nijntje en sinterklaas – een lief klein boekje

Wat een lief klein boekje is nijntje en sinterklaas. Het past perfect in een schoentje. En is een mooie voorbereiding op de spannende Sinterklaastijd. Daarbij heb ik ook nog een leuke activiteit toegevoegd in deze recensie die perfect past bij de doelgroep en bij het thema van Sinterklaas. Je moet niet bang zijn voor vieze handen… maar kinderen gaan het geweldig vinden. Net zoals dit lieve boekje.

nijntje en sinterklaas

Nijntje en sinterklaas

Nijntje neemt je mee in de feestelijkheden van Sinterklaas. Zo ziet ze hoe de boot aan komt en mag ze haar schoen zetten. Natuurlijk hoort hier ook een tekening en een liedje bij. En de volgende ochtend zit er een cadeautje in haar schoen.

Nijntje en sinterklaas is een stevig kartonboekje. Door zijn kleine formaat is het een ideaal cadeautje voor in de schoen.

nijntje en sinterklaas

Voorbereiden op het feest

Sinterklaastijd is magisch voor kinderen, maar voor peuters ook nog erg onbekend. Een mooie manier om hen voor te bereiden is via een boekje. Nijntje en sinterklaas is een klein en kort boekje. Hierdoor houd je het gehele boekje de aandacht vast. Van intocht tot schoen zetten, het komt allemaal voorbij. Herkenbare illustraties ondersteunen de tekst en maken van de aankomst van Sinterklaas en het schoen zetten een overzichtelijk feest!

nijntje en sinterklaas

Sinterklaasactiviteit tip

Peuters vinden het leuk om te ontdekken. Een leuke activiteit is om hen met scheerschuim te laten spelen. Door deze sensomotorische activiteit een sinterklaas en nijntje twist te geven past hij perfect bij nijntje en sinterklaas.

Benodigdheden:

  • afbeelding (a4) Sinterklaas nijntje
  • scheerschuim
  • insteekhoesje
  • plakband
  • knutselschort
  • billendoekjes of toetenpoetsers

Activiteit:

Ik heb een sinterklaas nijntje getekend, maar je kunt natuurlijk ook een kleurplaat opzoeken en hier een mijter op plakken.

Doe hier een insteekhoesje omheen zodat de afbeelding mooi blijft. Het insteekhoesje plak je met plakband vast aan tafel. Let wel op dat de tafel vies mag worden, anders even een kleed of grote knutselplacemat eronder. Ook de kinderen kunnen lekker vies worden van deze activiteit. Een knutselschort aandoen kan hiertegen helpen.

Spuit een flinke dot scheerschuim op de afbeelding en vertel dat nijntje nog een baard nodig heeft. Dan is het de kunst om niks te doen en het kind te laten ontdekken. Sommige kinderen zullen een beetje aanmoediging nodig hebben, want scheerschuim is vaak nog onbekend.

En als de baard af is, komen de doekjes goed van pas of even lekker handen wassen. Kinderen vinden het enorm leuk om te helpen opruimen, dus geef ze hier gerust een taakje bij. Veel plezier!

activiteit tip

Specificaties van nijntje en sinterklaas

Auteur en illustraties: Dick Bruna | Uitgever: Mercis publishing | 10 pagina ’s | 13 september 2022 | 9789056479183 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
footer 5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.