Voor altijd bij jou – een sfeervol prentenboek over verbondenheid

Verbonden zijn met elkaar, het lijkt wel of het in onze maatschappij soms heel ver te zoeken is. We horen vooral veel over egoïsme, strijd en eenzaamheid. Er zijn voor elkaar, ook in lastige omstandigheden, dat is de uitdaging. Hoe we dit zouden kunnen doen, laat Janneke Ipenburg zien in dit prentenboek Voor altijd bij jou. Een filosofisch verhaal over verbondenheid en vriendschap.

voor altijd bij jou

Voor altijd bij jou – Janneke Ipenburg

Janneke Ipenburg maakte met haar illustraties veel indruk op ons met de dichtbundel Alle wensen van de wereld. Een perfecte combinatie van rake gedichten en sfeervolle illustraties. Ook Het Feest en Het Meisje dat door niemand werd gezien bevatten mooie illustraties van haar hand. De titel van dit nieuwe prentenboek belooft al veel goeds; voor altijd bij jou heeft een prachtige sfeervolle toon!

Het verhaal gaat over twee kinderen, Rune en Addae. Ze wonen heel ver bij elkaar vandaan maar zijn verbonden door een rode draad. Daardoor kunnen ze iedere dag met elkaar praten. Ondanks hun afgelegen huisjes zijn ze niet eenzaam want ze hebben elkaar. Maar dan is er op een dag geen contact meer mogelijk. Rune maakt zich zorgen, wat is er gebeurd? Ze besluit op onderzoek te gaan en een lange reis volgt. Lukt het haar om het contact middels de rode draad te herstellen?

Waar gaat het verhaal over?

Voor altijd bij jou is een verhaal met veel diepgang en een sterke filosofische insteek. Kun je voor altijd bij iemand zijn zonder dat je elkaar ziet? Als je een naaste verliest door de dood bijvoorbeeld, dan is het een ontroerende gedachte dat ze altijd bij je blijven in je gedachten. En dat is waar de rode draad misschien wel voor staat. 

Dit is een verhaal om met aandacht te lezen, en dan misschien nog eens te lezen. Waar ik dacht dat onze vijfjarige het te abstract zou vinden, wordt hij toch door het verhaal gegrepen. Aan de ene kant het huisje op de berg van Rune en aan de andere kant de vuurtoren aan de kust van Addae. Volmaakt tevreden zijn ze ieder op hun eigen plekje. Als ze maar met elkaar kunnen blijven praten. 

voor altijd bij jou

Vriendschap en verbondenheid

Vriendschap en verbondenheid zijn de belangrijkste thema’s in dit prentenboek, dus dat is gewoon heel mooi om over te lezen met jonge kinderen. Ook al ben je verschillend, bijvoorbeeld qua huidskleur, ideeën of achtergrond, dan is blijven praten met elkaar het belangrijkste en mooiste wat er is. Misschien dat sommige grote mensen zulke verhalen ook wat vaker zouden moeten lezen! 

Voor altijd bij jou kun je lezen met kinderen vanaf 4 jaar. De illustraties zijn dromerig en sprookjesachtig. De vormgeving van het boek is ook mooi gevarieerd. Het is een verhaal dat vragen oproept en je misschien even in verwarring brengt, maar tegelijk ook laat nadenken en kan ontroeren.

voor altijd bij jou

Boekentips passend bij Voor Altijd bij Jou

Er zijn meer filosofische boeken op StoerLeesVoer te vinden. Leuk bijvoorbeeld om samen met je kind wat dieper in te kunnen gaan op verhalen of voor een themales op de basisschool. Kijk hier:

zee

Specificaties Voor altijd bij jou

Tekst en illustraties: Janneke Ipenburg | Uitgeverij: Pelckmans | 9789463375085 | juli 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.