Twee schatjes van ratjes – en een valse tante

Boeken van Erik van Os en Elle van Lieshout zijn eigenlijk altijd een succes. Toen ik hoorde dat ‘Twee schatjes van ratjes’ uitkwam, was ik dus al meteen heel nieuwsgierig. En het boek stelt zeker niet teleur, want wat is dit weer een fantastisch boek!

twee schatjes van ratjes

Knoop en Knaas: twee schatjes van ratjes

Tante Dominante is een hele grote, hele strenge rat. Haar neefjes Knaas en Knoop zijn twee hele kleine, hele stoute ratjes. Als tante overheerlijke snacks voor zichzelf bewaart, verbiedt ze de ratjes hiervan te pikken.
Knaas en Knoop twijfelen geen seconde: ze zetten alles op alles om bij die lekkere hapjes te komen, maar hun tante zette er kippengaas overheen. Maar als zij niet van de snacks kunnen genieten, waarom zou Tante dat dan wel mogen? Daar weten ze wel wat op…

twee schatjes van ratjes

Een heerlijk humoristisch boek

Zoals meer boeken van Erik van Os en Elle van Lieshout is ook ‘Twee schatjes van ratjes’ ontzettend grappig. Ik heb jaren geleden het geluk gehad om Erik van Os eens in mijn klas te mogen ontvangen. Dit was echt zo leuk! Hij wist de kinderen meteen betrokken te krijgen. En zijn enthousiasme en humor zie je in hun prentenboeken terug. Het boek is geschreven op rijm en loopt ontzettend vlot. Dat maakt het een heerlijk boek om voor te lezen.
De illustraties van Twee schatjes van ratjes zijn gemaakt door Thé Tjong-Khing. Deze topillustrator is onder andere bekend door zijn boeken van ‘Vos en Haas‘, maar hij heeft nog veel meer moois gemaakt! Daarom heeft hij onder meer drie maal het Gouden Penseel gewonnen. Ook heeft hij de Woutertje Pieterse Prijs én de Max Velhuijs-prijs voor zijn hele oeuvre gewonnen!

Tekeningen van twee ondeugende ratjes

De illustraties van Twee schatjes van ratjes zijn in de kenmerkende stijl van Thé Tjong-Khing. En wat zo leuk is, zijn de gezichtsuitdrukkingen van de personages. De omgeving zelf is vrij eenvoudig, wat ervoor zorgt dat de ratjes echt de hoofdrollen spelen. Maar de glansrol is voor Tante Dominante. Zij is zo heerlijk streng en onaardig, dat het gewoon een pretje is om naar haar te kijken. De emoties en uitdrukkingen zijn echt heel menselijk, en je kunt echt genieten van haar strengheid. Het einde van het boek vonden wij ontzettend verrassend en super grappig. Mijn dochter kon hier smakelijk om lachen. Ik ga hier zeker nog niets over verklappen, daarvoor moet je ‘Twee schatjes van ratjes’ echt zelf lezen!

boze rat

Specificaties ‘Twee schatjes van ratjes’

Auteur: Erik van Os en Elle van Lieshout | Illustraties: Thé Tjong-Khing | Uitgeverij: Gottmer | 9789025776435 | Jan 2023 | 40 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of kijk op bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.