Pech Onderweg, een boek over barre tochten en Rampzalige reisjes

Tosca Menten samen met Jozua Douglas, dat moet een grappig boek zijn. Samen vormen zij namelijk het duo De Gouden Grijns. Pech Onderweg is een boek met korte verhalen die allemaal te maken hebben met pech tijdens vakantie, uitjes, avonturen enz. Ook heeft het boek tegeltjeswijsheden met niet echt voor de hand liggende teksten. Het boek is grappig, avontuurlijk en soms erg spannend. Alles wat je niet wil meemaken komt aan de beurt in dit boek. Wil je lachen om bizarre gebeurtenissen maar ook soms je handen voor je ogen houden omdat je het niet meer kan aanzien, lees dan dit leuke verhalen boek.

Korte verhalen

Pech Onderweg begint direct met een tegeltjes wijsheid.

pech onderweg

En je weet al, dit wordt een niet al te serieus boek. De verhalen hebben namen waarbij je direct al je vraagtekens hebt zoals bijvoorbeeld De Vliegende zwabber of De krokodillenfluisteraar. Er zitten best wat spannende verhalen in Pech Onderweg, maar alle verhalen hebben ook humor. Doordat Pech Onderweg uit korte verhalen bestaat is het boek  ook geschikt om voor te lezen. Let op voor het slapen gaan dat je niet een te spannend verhaal leest anders ga je er misschien van dromen. Naast alle verhalen zitten er ook wat waargebeurde verhalen in. Verhalen die al eeuwen worden verteld omdat ze zo bijzonder zijn. Ook staan er reistips in en tips wat je moet doen als je zonder parachute uit een vliegtuig valt. Oké, nu begrijp je een beetje hoe het boek in elkaar zit, toch??

Spannende verhalen in Pech Onderweg

Pech onderweg is een leuk boek met grappige verhalen. Sommige verhalen vond ik wat spannend. Ik lees altijd voor het slapen gaan, maar met sommige verhalen was dat niet altijd een goed idee. Het verhaal over het spookhuis vond ik zelf erg spannend. Dat komt ook omdat ik spookhuizen gewoon al eng vind, laat staan als er dan ook nog van alles mis gaat. Het waargebeurde verhaal van De Gelukkigste Pechvogel vind ik dan wel weer leuk om te lezen. Het gaat over een man die tijdens diverse reisjes pech heeft, maar er zelf altijd goed vanaf komt, uiteindelijk wint hij de loterij maar daar wordt hij dan weer niet gelukkig van.

Je kan ook een filmpje bekijken over dit verhaal d.m.v. een QR code die in Pech onderweg staat. Kijk dat is nou eens leuk. Je leest het verhaal en kan dan ook nog eens bekijken wat je gelezen hebt. Het boek is voor kinderen tussen 8 -12 jaar. Goed boek met veel bijzonderheden en wat mij ook op valt is dat de prijs nu erg aantrekkelijk is. Leuk Kinderboekenweek boek.

Specificaties Pech Onderweg

Uitgever: De Fontein| Auteur: Jozua Douglas & Tosca Menten | 978902614909 | juli 2019  | 176 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

pech onderweg
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.