Prins Oliebol – Marc de Bel, een bolrond sprookje vol liefde

Toen ik de naam Marc de Bel hoorde, ging er bij mij meteen een belletje rinkelen… Hij is de schrijver van De zusjes Kriegel, één van mijn lievelingsboeken van toen ik zelf nog jong was. Nu heeft hij een boek geschreven met de titel ‘Prins Oliebol’. Daar was ik dus ook heel nieuwsgierig naar: ook omdat wij zelf dol zijn op sprookjes én oliebollen!

prins oliebol

Prins Oliebol of hoe bolrond liefde kan zijn

Prins Karus woont in Tirania en is al vanaf het moment dat hij geboren wordt een mollig en vrolijk mannetje. Hij is dol op zijn moeder én samen zijn ze verzot op alles wat bol en rond is, vooral op de heerlijk oliebollen die Smout, de koninklijke kok, elke dag voor ze bakt. Vandaar ook zijn bijnaam, Prins Oliebol.

Dan wordt op een dag zijn moeder geraakt door een verdwaalde kanonskogel, en prins Karus is heel verdrietig. Zijn vader verbiedt op slag alle kanonskogels in Tirania én ook al het andere wat bol of rond is, of ook maar op een andere manier de gelijkenis heeft met een kanonskogel. Ook de heerlijke oliebollen mogen dus niet meer gebakken worden. Prins Karus kwijnt langzaam weg, en moet dan ook nog gaan trouwen met prinses Pruilsnuit uit het buurland Koekamanga…..

koekamanga
prins oliebol

Een ontroerend sprookje over de liefde

Wanneer prins Oliebol op weg is naar zijn toekomstige bruid, wordt hij overvallen door een bende rovers. Uiteindelijk ontdekt hij in het bos een huisje. Daar blijkt een familie te wonen die net zo gek is op oliebollen als hij! En ze hebben ook nog eens een prachtige molliebollige dochter! Dat is liefde op het eerste gezicht.
Het verhaal is geschreven als een sprookje. En het eindigt ook met een gelukkig einde, dat is ook altijd fijn!

prins oliebol

Mooie, bijzondere tekeningen

Prins oliebol is bij de eerste bladzijde even wennen om voor te lezen, omdat daar meteen wat vreemde namen van personen en landen in terugkomen. Maar dit is alleen bij de eerste bladzijde zo, daarna leest het verhaal een stuk gemakkelijker voor. Achterop het boek staat de adviesleeftijd voor voorlezen vanaf 4 jaar en zelf lezen vanaf 7 jaar. Ik zou het voor het zelf lezen eerder adviseren van een jaar of 8, omdat er best nog wat lastige woorden in zitten. De tekeningen bij Prins Oliebol zijn gemaakt door Nikola Hendrickx, en hebben een opvallende, wat surrealistische stijl. Wij vonden vooral de tekeningen echt heel erg mooi!

Specificaties Prins Oliebol

Auteur: Marc de Bel │Uitgever: van Halewyck │9789463831253 │februari 2020│28 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.