Ridder Griezel – Dirk Nielandt, een nieuwe editie Muis en Draak

Hou je van griezelverhalen die niet te eng zijn? Dan is deze nieuwe editie van Muis en Draak over Ridder Griezel echt iets voor jou!

Ridder Griezel

Muis en Draak lopen op een duistere avond door een bos. Na even lopen komen ze bij een kasteel terecht. Een oude man behoedt hen naar binnen te gaan. Maar Ridder Muis is nergens bang voor, zegt ze. Maar dan kent zij Ridder Griezel nog niet…

spokengevecht

Verandering in de wereld

De meeste ridders vechten tegen draken. Maar in dit boek niet. Ridder Muis is juist bevriend met een draak. Als je Ridder Griezel hebt gelezen weet je vast waarom. Hij is namelijk een enorme bangerik. Je kent vast het verhaal van Joris en de draak. Zo niet, bij deze in het kort. Er komt een griezelige draak die iedereen wil opeten. Elke nacht moet er een prinses opgeofferd worden want anders bladiebladiebla! Ik vind het eigenlijk wel leuk dat in dit boek Ridder Griezel, Muis en Draak de beste vrienden zijn. En niet de ergste vijanden.

Ridder Griezel

Vrienden met Ridder Griezel?

Het leuke aan deze kinderboeken vind ik dat de helden en schurken, in plaats van elkaar dood te maken, vrienden worden. Ik ben dan ook van mening dat dit boek over Ridder Griezel voor kinderen vanaf 4 jaar kan zijn. Het is ook grappig wat voor een verschil qua karakter Muis en Draak hebben. Muis is dapper, en Draak is bijna voor alles bang. En hij is een draak dus hij heeft een sterke huid. Grappig dat ze dan nog steeds de beste vrienden kunnen zijn. Ik vind het altijd ook leuk als anderen ruzie hebben, Muis en Draak ze het goed laten maken en vrienden laten worden. Weinig Griezel, veel Ridder dus.

Specificaties

Auteur: Dirk Nielandt | Illustrator: Marjolein Pottie | uitgeverij: De eenhoorn| 9789462914605 | 48 pagina’s | meer weten? klik hier

Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.