Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp, een avontuur met een staartje

Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp is een spannend en grappig avontuur. Met in de hoofdrol één van de bekendste personages uit de Nederlandse jeugdliteratuur. Want wie is er nu niet met Pinkeltje opgegroeid? Een boek om voor te lezen vanaf zo’n 7 jaar, of om zelf te lezen vanaf ongeveer 9 jaar.

Hoe komt Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp?

Pinkeltje Witbaard is aan het werk in zijn tuin, de allermooiste tuin van Goudentorenstad, als twee hele mooie blauwe vlinders hem roepen. Mariposa en Farfalla heten ze. En ze zijn helemaal uit Diergaarde Blijdorp naar Pinkeltjesland gevlogen om Pinkeltje om hulp te vragen. Pinkelotje heeft ook wel zin in een avontuur en samen vliegen ze op de vlinders mee naar de dierentuin.

De vlindervlucht

Een en ander is op een duidelijke manier uitgelegd in het boek. Bijvoorbeeld wat Benelux betekent als ze het over de prijs voor de mooiste dierentuin van de Benelux hebben onderweg tijdens het vliegen. De vlucht totdat Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp aankomt, is mooi beschreven. Hoe Nederland in een soort vakjes is verdeeld vanuit de lucht. En ik vond het wel grappig dat het Westland met zijn kassen wordt genoemd wanneer ze daar overheen vliegen. En hoe het opdoemen van de enorme stad Rotterdam beschreven is.

vlinder met pinkeltje

Vreemd en gevaarlijk

Er is iets vreemds aan de hand in de dierentuin. Er zijn namelijk al een paar keer dierenverblijven opengezet midden in de nacht. En dat is natuurlijk gevaarlijk. Niet alleen voor de dieren, maar ook voor hun oppassers. En daarom kwam Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp met Pinkelotje dus helpen. Ze gaan op onderzoek uit en proberen te weten te komen wat er aan de hand is. Vóórdat er ongelukken gebeuren!

Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp

Hulp van de dieren in Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp

Natuurlijk helpen alle dieren een handje mee in Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp. Alle dieren en de algehele setting van zijn heel herkenbaar in beeld gebracht. Niet alleen door de tekst, maar ook door de illustraties. Extra leuk, denk ik, wanneer je (net als ik) vaker in Blijdorp bent geweest.

Specificaties ‘Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp’

Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp

Tekst: Studio Dick Laan | Illustraties: Arne van der Ree | 9789000368143 | september 2019 | 144 pagina’s | meer informatie vind je hier

Het boek Pinkeltje in Diergaarde Blijdorp is natuurlijk ook verkrijgbaar in de dierentuin zelve. Je vindt het in de winkel Zee van Zoovenirs aldaar.

Help Blijdorp de coronacrisis door!

Eind 2020 en wij ontvingen het verontrustende bericht dat Blijdorp het zwaar heeft. Zo zwaar dat we in actie moeten komen willen we dat de dieren in hun thuis kunnen blijven. Blijdorp heeft een actie bedacht, een loterij en van het ingezamelde geld kunnen hopelijk de dieren blijven. Want als straks de deuren weer mogen openen, willen we toch graag dieren zien..

Lees de volledige blog van Blijdorp op Mamascrapelle en wat jij kan doen om te helpen.

Andere delen van de avonturen van Pinkeltje

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.