De beste juf van de hele wereld – een juffenwedstrijd

Manon Sikkel kennen we natuurlijk allemaal van de boeken van ‘Geheim Agent Oma’. Op die boeken zijn wij hier gek bij StoerLeesVoer. ‘De beste juf van de wereld’ is een nieuw boek van haar hand. Omdat ik zelf juf ben, ben ik natuurlijk wel heel benieuwd wat dan precies de ‘beste juf van de wereld’ is. Tijd om dat te ontdekken!

de beste juf van de hele wereld

Wie is de beste juf van de hele wereld?

De beste juf van de hele wereld is het tweede deel van een serie. De voorganger heet: ‘De beste school van de hele wereld‘. Marie zit op de beste school van de hele wereld. Een school midden in het bos, waar je zoveel buiten mag spelen als je wilt, met boomhutten en een superlieve juf. Die juf is juf Rachida. Zij is superlief, doet veel uitstapjes en je mag haar dag en nacht bellen, ook in het weekend.
Nu is er een probleem: hun school moet gaan fuseren met de Domorenschool. Er wordt een wedstrijd uitgeschreven voor de beste juf van de wereld. De juf die de wedstrijd wint, mag op de school blijven werken. De andere juf raakt haar baan kwijt. Nu gaat Marie alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat juf Rachida zal gaan winnen, en niet juf Patries van de Domorenschool.

Een geweldig boek voor kinderen die niet zo graag lezen

Wat is dit een superleuk boek zeg! Als je in dit boek begint, kun je het eigenlijk niet meer wegleggen. Het verhaal is leuk, grappig en verrassend. Je wil gewoon weten hoe het afloopt. ‘De beste juf van de hele wereld’ is niet alleen een leuk verhaal, maar ook de vormgeving is gewoon geweldig! Enorm afwisselend, met veel grappige tekeningetjes, briefjes en dialogen die uitgeschreven zijn. En niet alle bladzijdes staan helemaal vol met tekst, maar er is ook vaak een stuk wit.

Dat maakt dit boek ook meteen een succes voor kinderen die niet zo graag lezen. Want hoe fijn is het, dat je dan gewoon wel een echt dik leesboek hebt, maar hier ook gewoon vlot doorheen komt? Voor sommige kinderen kunnen boeken niet dik en moeilijk genoeg zijn, maar er zijn ook heel veel kinderen die enorm tegen lezen op zien. Met een boek als ‘De beste juf van de wereld’ zullen ze zeker met meer plezier aan het lezen gaan!

Boeken over school

Boeken over school worden hier door mijn dochter dolgraag gelezen. Daar past dit boek “De beste juf van de hele wereld” perfect in. Dit is natuurlijk een genre wat heel dicht bij de belevingswereld van de kinderen zelf ligt. Daarom is er vaak ook voldoende inspiratie voor leuke verhalen. Ook op de website van StoerLeesVoer hebben we al meerdere boeken over dit onderwerp. Is jouw zoon of dochter hier ook gek op? Kijk dan zeker ook eens naar deze boeken:

Specificaties ‘De beste juf van de hele wereld’

Auteur: Manon Sikkel | Illustraties: Marja Meijer | Uitgever: Zwijsen│ 9789048741595 │september 2021│176 pagina’s│meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.