De verloren jongen: eerste deel van een detective trilogie

‘De verloren jongen’ is het eerste deel van een thriller detective van schrijfster Chantal van Mierlo. Ze won al een award voor de beste Storytel original en nu het eerste deel in boekvorm beschikbaar. En niet alleen in Nederland: het is ook vertaald in andere talen (zelfs in hindi). Deel 2 en 3 van volgen ook dit jaar nog, dus leesvoer genoeg! In deel 1 gaat gedragsdeskundige Julia Menken aan de slag in een bizarre moordzaak. ‘De verloren jongen’ zit vol spanning en verrassende wendingen.

de verloren jongen

Julia Menken

In ‘De verloren jongen’ volgen we gedragsdeskundige Julia Menken. Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar die haar leven ingewikkeld maken. Ze wordt ingeschakeld wanneer er een bizarre moord is gepleegd op een jonge jongen. Na een traumatische ervaring 5 jaar geleden, werkt Menken als profiler. Dus op basis van statistiek en kenmerken maakt Menken een profiel van misdadigers, wat kan helpen om een misdrijf op te lossen. Normaal gesproken werkt ze aan cold cases, maar nu wordt zij, door een contact uit het verleden, op een hele actuele casus gezet. Een kindermoord, met gruwelijke details. Het roept herinneringen op aan de situatie van 5 jaar geleden, waardoor Menken moeite heeft met deze zaak en haar rol erin.

Chantal van Mierlo

Spanning in De verloren jongen

Hoe complexer de moordzaak wordt, hoe ingewikkelder het privéleven van Menken wordt in ‘De verloren jongen’. Er komt enorme druk op haar te staan en er wordt enorm aan haar kunnen en professionaliteit getwijfeld. Ze houdt zich staande, maar dat gaat niet vanzelf. Je blijft je al lezend afvragen hoe het nu precies in elkaar steekt, en wie welke rol heeft. Dat zit knap in elkaar.

Uitkijken naar deel 2 en 3

Op inhoud ga ik verder weinig vertellen over dit boek: dat zou zonde zijn! Ik vind ‘De verloren jongen’ lekker lezen: het tempo ligt hoog en er gebeurd veel. Bijna teveel voor in 1 boek. Het boek speelt zich af in Nederland, vooral in Arnhem. Bij detectives of thrillers denk ik snel aan Amerikaanse steden, maar dit genre werkt ook prima op Nederlandse plaatsen. Een tof en spannend boek, dus ik kijk uit naar de opvolgers van ‘De verloren jongen’!

Tips: Ook in Nederlandse setting bloedstollende thrillers:

Specificaties De verloren jongen

Auteur: Chantal van Mierlo | Uitgever: De crime compagnie | Januari 2022 | 9789461095961 | 376 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Chantal van Mierlo
Footer5


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.