De Griekse ontsnapping; een zomers mysterie op een Grieks eiland

Griekenland; het land trekt me op één of andere manier wel. De mooie natuur, die witte huizen gebouwd op een heuvel, het klimaat.. En ik ga niet liegen, de film Mama Mia heeft daar echt wel aan bijgedragen. Feel good op een eiland in de zon; wat wil je nog meer? Tot nu toe ben ik nog niet in Griekenland geweest, maar staat dit land wel op mijn vakantielijstje. Wie weet ooit! Maar de titel maakt me nieuwsgierig; wil degene in het boek ontsnappen van of naar Griekenland? Ik zou soms wel eens willen ‘ontsnappen’ uit de dagelijkse sleur en Griekenland lijkt me dan best een goede optie! Misschien dat De Griekse ontsnapping me tijdens het lezen wel ‘meeneemt’ naar Griekenland?

hoofd De Griekse ontsnapping
De Griekse ontsnapping

De Griekse ontsnapping

Chloe Marston verhuist met een gebroken hart van Londen naar New York, klaar voor een frisse start. Ze vindt een baan als assistent van de allerrijksten van de wereld, en zorgt dat hun levens vlekkeloos verlopen – zelfs nu haar eigen leven een puinhoop is. Net als Chloe denkt dat ze alles weer op de rit heeft staat haar ex Tom voor de deur, smekend om een tweede kans. Als de charismatische Joe haar de opdracht geeft om een huis voor hem te zoeken in Griekenland grijpt ze die kans met beide handen aan. Ontsnappen naar de prachtige eilanden lijkt de perfecte oplossing..

De achterkant van De Griekse ontsnapping laat een beetje doorschemeren wat ik kan verwachten. Een huis in Griekenland zoeken; hoezo dat ineens? Om antwoord te krijgen op die vraag moeten we even terug naar het begin..

Chloe Marston heeft de relatie die ze had met Tom verbroken. Hun relatie is een beetje ingewikkeld; Chloe is de ‘andere vrouw’. Na jaren van wachten is het klaar tussen de twee en met een gebroken hart vertrekt Chloe naar New York. Het bedrijf waarvoor ze werkt in Londen, heeft een kantoor in New York. De perfecte manier om ergens anders opnieuw te beginnen. Ze dompelt zich helemaal onder in haar nieuwe baan en heeft het ontzettend naar haar zin. Waarom moet haar ex Tom dan ineens voor haar neus staan? Wat moet ze hier nu weer mee? Naar hem luisteren en hem een tweede kans geven? Of juist compleet negeren; ze is toch beter af zonder hem?

De Griekse ontsnapping

Werk

Door een onverwachte en heftige situatie op haar werk wordt Chloe in De Griekse ontsnapping ineens gedwongen om in de schoenen van een ander te gaan staan. Het werk moet doorgaan en dat ligt nu in haar handen. Allerlei vragen komen omhoog; kan ze dit wel? Zullen de klanten het accepteren als Chloe ineens hun contactpersoon is? De tijd zal het moeten leren. Chloe doet in ieder geval haar stinkende best om het iedereen naar zijn of haar zin te maken en vooral aan de eisen van de klanten te voldoen.

Dan is daar ineens Joe; de man die haar stiekem toch wel een beetje van haar sokken blaast. Hij is aan de ene kant arrogant en veeleisend, maar aan de andere kant is hij heel lief en een fijn gezelschap. Toch bekruipt Chloe af en toe een raar gevoel.. Joe weet haar over te halen om per direct met hem op een vliegtuig te stappen naar Griekenland. Hij heeft een huis nodig met nogal een aantal aparte eisen. Chloe denkt er verder niet erg over na, immers hebben klanten wel vaker aparte eisen. Samen vliegen ze naar Griekenland om daar op zoek te gaan naar het perfecte huis. Maar is Joe wel te vertrouwen? En is Chloe in gevaar of juist niet?

De Griekse ontsnapping

Spannende proloog en leuk dankwoord

De Griekse ontsnapping begint met een proloog. Deze proloog opent het boek op een manier waardoor je meteen op scherp staat. Het lijkt of de vrouwelijke persoon die dit beschrijft naar beneden aan het vallen is. Ze vertelt dat de val waarschijnlijk haar leven gaat kosten. Hoe en wat kom je verder niet te weten. Heftig begin van dit boek maar het zorgt er wel voor dat je meteen verder wilt lezen. Wie is deze vrouw en waarom valt ze? Hoe zal het aflopen? Het dankwoord is soms een vergeten bladzijde in een boek. Vaak bedankt de schrijver of schrijfster een aantal personen en ook Karen Swan doet dit in haar dankwoord. Maar voor deze bedankjes richt ze zich tot de lezer en dat vond ik een leuke toevoeging aan het dankwoord.

dankwoord
Dankwoord van De Griekse ontsnapping

Kennismaken met nieuwe personages

De daaropvolgende hoofdstukken staan in het leren kennen van de andere personages in het boek. Dat gaat me soms wat makkelijker af dan op andere momenten. Wanneer ik kennis maak met Chloe en haar collega’s en langzaamaan haar situatie leer kennen, geeft me dat echt een inkijkje in haar leven. Het werk wat zij doet zou ik nooit kunnen doen, maar wel heel interessant om te lezen hoe die wereld in elkaar steekt en vooral wat geld met een mens kan doen.

In een bepaald hoofdstuk ben ik ineens in een heel andere wereld / setting en ik kan de personages die daarin voorkomen niet echt plaatsen. Ik vind er geen connectie mee en het is echt een losstaand stuk van het boek. Een ander verhaal als het verhaal van Chloe. Nu is het vaker zo dat twee verhalen in een boek verweven zijn en langzaamaan elkaar ‘vinden’ in het boek. In de Griekse ontsnapping vond ik het toch wel even lastig in het begin. Op de één of andere manier pakte het mij niet zo.

De Griekse ontsnapping; een roman met een uitstapje naar Griekenland

De Griekse ontsnapping was voor mij even een momentje van ontspanning. Een soort van ontsnapping van de werkelijkheid; verstand op nul en met een dekentje op de bank, mezelf wanend in de warme Griekse zon. Karen Swan levert met de roman De Griekse ontsnapping weer een roman af waar je je in kunt verliezen. Wegdromen bij het verhaal en niet alleen met liefde. Tuurlijk zit er wel liefde in, want waar zouden we zijn zonder liefde?

De Griekse ontsnapping heeft me vooral in zijn greep gehouden richting het einde van het boek. Heel eerlijk, in het begin kwam ik niet zo lekker in het verhaal. De connectie met het boek was er voor mij nog niet echt. Het verhaal zelf is prima en vouwt zich steeds verder uit gedurende het boek. De personages leer je kennen en vooral Chloe zorgt ervoor dat je het verhaal gaat voelen. Maar voordat het verhaal richting Griekenland gaat, ben ik toch al aardig wat hoofdstukken op weg. En dat vind ik wel jammer. Ik had verwacht dat het verhaal zich meer in Griekenland zou afspelen. Storend is het zeker niet want de weg naar Griekenland toe is belangrijk om het verhaal uiteindelijk goed te kunnen begrijpen. Het einde met de samenkomst van de verschillende verhaallijnen en de plottwist maakt het een goede afsluiter voor mij.

De Griekse ontsnapping

Specificaties De Griekse ontsnapping

Auteur: Karen Swan | Uitgever: Xander | Omslagontwerp: ZeroMedia | Vertaling: Ireen Niessen | 2022 | 9789401617703 | 411 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

sfeer Griekenland kaft
Footer 8 met bol verwijzing
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.